26 / 04 / 2024

Cengiz ve Demet Sabancı Çetindoğan çifti Maçka'da Nobu Oteli'ni kuruyor!

Cengiz ve Demet Sabancı Çetindoğan çifti Maçka'da Nobu Oteli'ni kuruyor!

Maçka Oteli'nin yüzü gülecek. Bir neslin anılarını taşıyan bu otelin üzerinde Nobu yükselecek. Cengiz Çetindoğan ve Demet Sabancı Çetindoğan çifti şu günlerde anlaşmayı imzalamak üzereler



Havasından mı, suyundan mı, yemeğinden mi nedendir bilinmez, her Oscar Ödül Töreni öncesi, adaylar Nobu Restaurant'ta yemek yemeden kırmızı halıya çıkmazlarmış. Hollywood ahalisi böyle bir uğura inanırmış. Bu Japon lokantasının ünü, belki de ortaklarından birinin Robert De Niro olması nedeniyle böylesine büyüdü ve efsane haline geldi. Şu anda dünyanın 21 kentinde 25 Nobu lokantası var ve her birinin yıllık gelirinin 10 milyon dolardan aşağı olmadığı söyleniyor.

HERKES NOBU'YA GİDER
Bu efsaneye adını veren Japon arkadaş Nobu Matsuhisa, Tokyo'da suşi restoranlarında çalışarak işe başlamış ve kapağı Amerika'ya atmış. Ufaktan ufaktan mekânları çoğaltırken bir gün New York'taki restoranına Robert De Niro'nun gelmesiyle bütün hayatı değişmiş. Robert Abi onun yemeklerine bayılmış, arkadaşlıkları iş ilişkisine dönüşmüş, böylece Nobu'ya da şans tanrısı Hiruko "Yürü ya kulum" demiş... Sadece ortaklıkta kalmayan, restoranların dekorasyonuna bile salça olan De Niro sayesinde dolmuş taşmış mekânlar.

Aslında yurtdışına gidip de Nobu'ya uğramayan pek az Türk vardır. Sağolsun bizimkiler de sanki ana kucağında suşiyle beslenmeye alışmış gibi soluğu hemen bir Nobu Restaurant'ta alıverirler.

İşler bu kadar büyüyünce Matsuhi sa ve De Niro yeni ortaklarla birlikte otelciliğe merak sarmışlar. Önce Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten başlayarak bir oteller zinciri macerasına soyunmuşlar. Las Vegas'taki Caesar Palace'nin tower'larından birine yatırım yapıp milyonlarca dolar harcayarak 180 odalı bir otel inşasına başlamışlar. Tabii içinde Nobu'ya ait bir lounge ve restoran olacakmış. Bütün Las Vegas şimdi 2012 yazında açılacak bu yeni keyif merkezini bekliyor.

Şimdi sıra geldi "Elin Japon'undan bize ne diye" huysuzlanmaya başlayan okurlara... Efendim, artık bizim de nur topu gibi bir Nobu Oteli'miz oluyor. Bu şans büyük bir ihtimalle inşaatı halen devam eden emektar Maçka Oteli'nin yüzüne gülecek. Bir neslin anılarını taşıyan bu otelin üzerinde Nobu yükselecek. "Peki Türk ortaklar kim" derseniz onu da söyleyelim: Cengiz Çetindoğan ve Demet Sabancı Çetindoğan çifti şu günlerde anlaşmayı imzalamak üzereler.

TOM FORD'LA GÖRÜŞÜYORLAR
Tabii Nobu İstanbul'un açılmasıyla birlikte dünya çapındaki markalar da bu otelde şubelerini açacaklar. Çetindoğan çifti Tom Ford'la görüşmelerini sürdürüyormuş. Ayrıca Nişantaşı'ndaki Hermes de büyük olasılıkla buraya taşınacakmış. Kısaca Maçka Oteli'nin tarihinde yeni bir sayfa açılıyor. Yakında Altın Portakal'a gitmek için uçağa binmeden önce Yeşilçam ahalisinin orada yemek yediğini görürsek şaşırmayalım.

İzzet Çapa/Habertürk


Geri Dön