27 / 04 / 2024

Cep telefonlarında indirim kararı! 3 bin liraya kadar fiyat etiketine sahip modellerde 300 lira düşüş olacak

Cep telefonlarında indirim kararı! 3 bin liraya kadar fiyat etiketine sahip modellerde 300 lira düşüş olacak

Cep telefonu satışında uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları değiştirildi. 3 bin liranın altındaki cep telefonlarında yüzde 6,67 ile yüzde 10,71 arasında fiyat avantajı sağlanacak.



Cep telefonu satışında uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları değiştirildi. Buna göre; 640 TL olan yüzde 25'lik en düşük vergi matrah dilimi bin 500 TL'ye yükseltildi. Fiyatının ucuz olması nedeniyle erişimi kolay olan meyve şarabı ve sarmalık kıyılmış tütündeki ÖTV oranları ise artırıldı.

MATRAH EŞİĞİ 3 BİN LİRAYA ÇIKTI

Cep telefonlarındaki ÖTV matrahlarını yükselten Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; yüzde 25 ÖTV oranı için esas alınan matrah, 640 liradan bin 500 liraya, yüzde 40 olan ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği ise bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarıldı. 3 bin lira ve üzerindeki cep telefonları için ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak.

Daha önce, yüzde 25’lik dilimde bin 200 TL’yi geçmeyen telefonlar yer alıyordu. Yüzde 40’lık dilimde ise bin 200-2 bin 400 TL’lik ÖTV matrahı olan telefonlar bulunuyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön