18 / 04 / 2024

Ceren Kumbasar: Riva'da arsa fiyatları şimdiden 5 misli arttı!

Ceren Kumbasar: Riva'da arsa fiyatları şimdiden 5 misli arttı!

2,5 yıl önce çalışmalarına başlanan projenin 2016'da tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında Riva Deresi ıslah edilecek, kanal etrafında spor, dinlenme, yürüyüş alanları yapılacak, turizm tesisleri kurulacak...




G.Saray'a talih kuşu Bu projeyle Riva'da arazileri olan G.Saray'ın başına talih kuşu kondu diyebilir miyiz? Kesinlikle. Galatasaray'ın Riva'da 1 milyon 175 bin metrekare arazisi var. 1975 yılında Galatasaray Başkanı Selahattin Beyazıt tarafından kazandırılmış. Kanal Riva, Galatasaray açısından da çok avantajlı bir proje. Sıkıntılı günler yaşamalarına rağmen bu araziyi elden çıkarmamaları, sanırım şanstan çok G.Saray camiasının vizyonuyla ilgili.

 

Bambaşka bir Riva Proje bittiğinde ortaya nasıl bir Riva çıkacak? Riva Deresi'nde 50 metre genişliğinde, 5 metre derinliğinde bir kanal kurulacak ve tekne gezileri yapılabilecek. Proje bittiğinde, İçinde bir kanalın, turizm tesislerinin, yeşil alanların, villa projelerinin olduğu bambaşka bir Riva ortaya çıkacak. 


Maliyet 2 milyar $ Proje tahmini olarak ne kadara mal olacak? Projedeki arsaların kesinleşmiş imar durumu ve kaç metrekare inşaattan bahsedildiği belirlenmeden bu rakamı tahmin etmek mümkün değil. Ancak projelerin ilk açıklaması yapılırken 2 milyar dolar gibi rakamın telaffuz edildiğini biliyorum. Gayrimenkul yatırım uzmarıı Ceren Kumbasar, Kanal Riva Projesi'ni Habertürk'e değerlendirdi: "Yerli ve yabancı yatınmcılardan büyük talep var. Arsa fiyatları şimdiden 5 misli arttı. Daha da yükselebilir."   


İSTANBUL'da doğal güzellikleriyle tanınan Riva Deresi ve çevresinde kelimenin tam anlamıyla 'Kanal Riva' bereketi yaşanıyor. 2,5 yıl önce çalışmalarına başlanan projenin 2016'da tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında Riva Deresi ıslah edilecek, kanal etrafında spor, dinlenme, yürüyüş alanları yapılacak, turizm tesisleri kurulacak. Aynı zamanda proje hayata geçtiğinde kanallarda teknelerle gezinti yapılacak, balık tutulacak. Gayrimenkul yatırım ve pazarla m a d an ışma n 1 ığı firmalarından Cuhe İstanbul Başkanı Ceren Kumbasar da Kanal Riva projesinin İstanbul için büyük kazanım olduğunu düşünüyor. Kumbasar Habertürk ün sorularını yanıtladı. Riva'nın imara açılmasını ve Kanal Riva Projesini bir bütüıı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Riva projesi hem tasarımı hem uygulamasıyla bölgeyi İstanbul'un da Türkiye'nin de önemli cazibe merkezlerinden biri yapacak. 0212313 67 20 İstanbul'a sadece ekonomik değil sosyal kalkınma da sağlayacak çok önemli bir proje. Bu projenin önemli taraflarından biri de kurumlar arası dayanışmanın Riva'da eksiksiz yapılıyor oluşu. Hükümetin, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, konunun uzmanlarının beraber çalıştıkları örnek bir iş. HOLLANDA KÖYÜ Projeye yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi nasıl? Riva projesi tasarım aşaması tamamlandıktan sonra hem yerli hem yabancı yatırımcılar taraflndan çok büyük bir talep görecek. Bu öngörümün iki temel nedeni var. Birincisi, lokasyonun köprü ve havaalanı projeleriyle desteklenmesi. Kanal Riva Projesi'nde, direkt otoyol bağlantısıyla Sabi ha Gökçen ve 3'üncü havalimanı sadece 25 dakikalık mesafede olacak, İkinci önemli nedeniyse, İstanbul'da eşi olmayan büyüklükte ve konseptte geliştirilecek Hollanda köyü. Cumhuriyet Köyü, Riva Deresi ve Polonez Deresi arasında geliştirilecek Hollanda köyünde. Ceren Kumbasar Hollandaca eğitim yapılmak üzere ilkokul, kilise, butik oteller, villa ve rezidanslar, işyerleri olacak. Projenin bu kısmını Hollanda'nın en büyük ve en köklü teknik üniversitesi olan Tu Delft/Hollanda geliştirecek. 

Tahminlerinize göre Riva'da araziler ne kadar değerlenecek? Projeler açıklanmadan önce bölgede metrekaresi 50-200 lira arasında arsa bulmak mümkündü. Şu anda ise metrekare fiyatları 250 ila 750 lira arasında. Yaklaşık 5 misli artış var ve ileride bu 7 katma çıkabilir. Elbette arsanın lokasyonuna, imar durumuna veya beklentisine, deniz görmesine göre değişiklikler gösteriyor.


Bülent Günal/Habertürk Gazetesi


Geri Dön