27 / 04 / 2024

Çerkezköy'de imar planları konuşuldu!

Çerkezköy'de imar planları konuşuldu!

Çerkezköy'de imar planları konuşuldu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine Bağlık Mahallesi'nde 359 ada 2 Nolu parsel içerisinde imar planı değişikliğinin yapılmasına ait müzekkeresini görüştü...



İmar Komisyonu tarafından görüşülüp ve oy birliği ile kararlaştırılan imar değişikliği Meclis Üyeleriyle paylaşıldı. Söz konusu ada ve parselde bulunan Hazine'ye ait yerde bulunan park alanı Mal Müdürlüğü'nün talebi üzerine spor tesisi alanına çevrilirken, aynı yerde spor tesisi kadar alanında park alanı yapıldığı açıklanan İmar Komisyonu kararı Belediye Meclisi'nce de oy birliği ile kabul edildi. Meclis daha sonra bir başka İmar Komisyonu'nda görüşülüp karara bağlanan İstanpol Yapı San. ve Tic. A.Ş'nin plan değişikliğini görüştü. 

Ambardere girişinde 1169 ada 6 numaralı parselde İmar Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilen plan değişikliği Meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. 


YALIBOYU ISLAH OSB'NİN İMAR PLANLARI KABUL EDİLDİ 


Çerkezköy Belediye Meclisi son olarak İmar erkezköy Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu gerçekleştirdi. 

Belediye Meclisi Başkan Ali Ertem'in yönettiği birleşimde üç gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Gündemde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Bağlık mahallesi 259 ada 2 nolu parsel içerisinde yapılan imar değişikliği ile İstanpol Yapı San. ve Tic. AŞ.'nin plan değişikliği talebini görüşerek karara bağladı. Meclis üçüncü ve son gündem maddesinde Veliköy Belediye Başkanlığı'nın Veliköy Yalıboyu Islah OSB alanına ait Nazım İmar Planı ve Uyğulama İmar Planı Revizyonu'nu görüşerek karara bağladı. Meclis Toplantısı'nın sonunda Belediye Başkanı Ali Ertem, geçtiğimiz günlerde MHP Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun müracaatı ile birlikte İdare Mahkemesince iptal edilen ücretli otopark uygulamasına ilişkin açıklamalar yaptı. 


İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ ONAYLANDI 


Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı'nın ilk gündem maddesi nu nda görüşülerek karara bağlanan bir başka imar planları üzerinde görüşme yaptı. Veliköy Belediye Başkanlığı'nca gönderilen Veliköy Yalıboyu Islah OSB alanına ait Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu Meclis'ten onay aldı. 

Önce Veliköy Yalıboyu Islah OSB alanına ait Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkında slayt eşliğinde Meclis üyelerine bilgi verildi. Daha sonra Başkan Ali Ertem, söz konusu imar planı revziyonunu nu Meclis'in onayına sundu. Yapılan oylamada Veliköy Yalıboyu Islah OSB alanına ait Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu oy birliği ile kabul edildi. 


BU NASIL KARAR ANLAMIŞ DEĞİLİM 


Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Meclis gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bir süre önce MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun müracaatı ile iptal edilen ücretli otopark uygulamasını gündeme getirdi. Bu konuda açıklamalarda bulunan Başkan Ertem, İdare Mahkemesi'nin ücretli otopark uygulamasını iptal ettiğini söyledi. Daha önce Çerkezköy Gazetesi'ne yaptığı açıklamada henüz mahkeme kararının ellerine ulaşmadığını belirten Ertem, bu kez mahkeme kararının Belediye'ye geldiğini söyledi. Ertem, "Ankara'da İstanbul'da, Antalya'da Türkiye'nin her yerinde ücretli olarak uygulanıyor. Ama müracaatı ile otopark uygulaması için ücret alınmasını iptal eden İdare Mahkeme Kararı'nı eleştirdi. "Mahkeme kararına saygılıyız" diyen Ertem, buna rağmen kararı eleştirmekten geri durmadı. 

Ertem, "İptal kararı veren Mahkemenin bulunduğu yerde bile ücret alınıyor. 

Bu nasıl karar kabul etmiyorum. Bunu da belirteyim" diye konuştu 'Çerkezköy'de ücretli uygulanamaz' deniyor. Bu kararı veren Mahkemenin bulunduğu şehirde de ücretli otopark uygulaması var. Çerkezköy'de uygulanamaz deniyor. 

Türkiye'nin hiçbir yerinde müracaat iptal için müracaat edilmemiş, bizde iptal istenmiş. 

Bunu da anlamak mümkün değil. Zaten biz para kazanma derdinde değildik. Çalışanların ücretini çıkaralım istedik. Aldığımız karar ortada. İlk yarım saat ücretsiz. 

Daha sonra 1 TL mi 2 TL'mi ücret var. Türkiye'nin hiçbir yerinde de bu kadar düşük ücret yok. Daha fazla ücret alınıyor. Belediye Encümeni'ni yok sayacaksınız. 

Meclisi yok sayacaksınız. Burayı yöneten Meclis'ten daha çok burayı tanıyacaksınız. 

Güya ücretli uygulama için rapor koyacakmışız. 

Rapor yokmuş diye iptal edilmiş. Çerkezköy'ün seçilmişleri karar veriyor. Mahkeme bu kararı iptal ediyor. Pekiyi bu Encümen ne işe yarıyor? 

Bu Meclis ne işe yarıyor? Bu kadar açık söylüyorum. Böyle karar olmaz. Ama tabii hukuka da saygılıyız. Bir mahkeme kararı varsa uygulanacak" diye konuştu. 

Meclis Üyelerinin "Şimdi ne olacak?" sorusu üzerine Başkan Ertem daha önce Çerkezköy Gazetesi'ne açıkladığı gibi, "Ücretsiz olarak yine otopark düzenlemesini yapacağız' dedi...


Geri Dön