29 / 03 / 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin amfileri yenilendi!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin amfileri yenilendi!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasında, yapılan güçlendirmelerden sonra ders başladı. Eylül'de meydana gelen 5,8’lik depremin ardından hasar tespit edilen amfiler, yenilendi. 



İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yapılan çalışmalardan sonra dersliklerin açılışı yapıldı. İstanbul’da 26 Eylül günü yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra pek çok bina ve iş yeri hasar görmüştü. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yerleşkesindeki binalar da hasar tespiti yapılanlar arasındaydı. Depremden sonra yapılan güçlendirme çalışmaları sonrası içinde üç amfinin yer aldığı  türkçe tıp binasının açılışı gerçekleştirildi.

DİĞER BİNALARDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, açılıştaki konuşmasında şunları söyledi: “Önemli bir deprem yaşadık. Bu deprem sonucunda da bazı binalarımız hasar görmüştü. Cerrahpaşa yerleşkesinde geçmişten gelen bir hazırlık içerisindeydik. Şu an içerisinde bulunduğumuz ve açılışını yaptığımız büyük amfi binamızın bir yıl içerisinde güçlendirme çalışması yapıldı. Bu güçlendirme binayı yeniden yapar gibiydi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gelen tıp öğrencilerinin ilk derslerini aldığı amfiler burası. Bunun açılışını yapmak büyük bir mutluluk ve gurur vesilesi oldu. Diğer binalarımızı da yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Burası eski ve deprem açısından riskli bir binaydı. Güncel inşaat teknikleriyle mantolaması yapılarak güçlendirildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tamamen yerinde ve hiçbir eksik olmadan, eğitime ve hasta hizmetine devam etmektedir” d

AMFİLERE DUAYEN HOCALARIN ADI VERİLDİ

Açılışı gerçekleştirilen amfilere Cerrahpaşa’nın yetiştirdiği hocaların adlerı verildi. Prof. Dr. Aydın, “Büyük amfimizin ismi Prof. Dr. Ekrem Kadri Unat. Mikrobiyoloji alanında Cerrahpaşa’nın yetiştirdiği en önemli isimlerden birisi. Diğer iki amfimiz de Prof. Dr. Talia Bali Aykan ve Meliha Terzioğlu amfisi. Bu isimler Cerrahpaşa için çok büyük önem taşıyan isimler. Yeni amfilerin içerisinde, eski duayen hocalarımızın isimleri de yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

 

Arnavutluk depremi İstanbul depremini tetikler mi?


Geri Dön