07 / 05 / 2024

Çeşme planları haftaya belediyeye yollanacak!

Çeşme planları haftaya belediyeye yollanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, turizm merkezi ilan edilen Altınkum planlarının hazırlandığını ve haftaya Çeşme Belediyesi'ne gönderileceğini müjdeledi




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Çeşme'de turizm merkezi olarak planlanan Altınkum bölgesi planlarının hazırlandığını ve önümüzdeki hafta askıya çıkarılması üzerine Çeşme Belediyesi'ne göndereceklerini açıkladı. 

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, geçtiğimiz günlerde turizmin merkezi ilan edilen Çaşma Altınkum'un çevre düzenleme planlarının hazırlanmayışına isyan etmişti. Başkan Tütüncüoğlu, "Planlar 6-7 yıldır hazırlanmıyor. Katar'dan bir milyar dolarlık, Dubai'den ise 500 milyon dolarlık turistik tesis yatırımı yapmak isteyen yabancı gruplar belediyeye başvuruda bulundu ama planlar olmadığı için yatırımcıyı kaçırıyoruz. Turizm Bakanlığı'na da bu sıkıntımızı tekrar tekrar ilettik, fakat hala bir sonuç alamadık. Bir an önce bu bölgelerin 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlarının çıkarılarak bize gönderilmesini bekliyoruz" diye tepkisini dile getirmişti.


Bakanlığa devir yapıldı


Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve işletmeler Genel Müdür Vekili Adnan Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurulmasından sonra, planlama yetkisinin kendilerinden alındığını hatırlatarak, "Yarımadanın çevre düzeni planlarını onayladık. Bu bölgeyle ilgili çalışmayı kaymakamlık ve belediye ile birlikte yaptık. 1/binlik ve 1/5 binlik planlarla ilgili çalışmalar yapıldı. Her şey tamamlandı. Ancak planlama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçtiği için hazırlanan her şeyi olduğu gibi kendilerine devrettik. Planlama çalışmaları devam ediyor. Aynı süreç İnciraltı Bölgesi için de işledi" diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise dün beklenen müjdeli haberi Çeşmelilere duyurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, 'Altınkum Turizm Merkezi Koruma Amaçlı Çevre Düzeni Planları'nın tamamlandığını ve önümüzdeki hafta askıya çıkması halinde İzmir'e, Çeşme Belediyesi'ne göndereceklerini açıkladı. Yetkililer, "Çeşme planlarıyla ilgili hiçbir sıkıntı kalmadı" dedi. 



Geri Dön