19 / 04 / 2024

Çeşme'de dar gelirlilere yapılan projede flaş gelişme!

Çeşme'de dar gelirlilere yapılan projede flaş gelişme!

Çeşme Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yapılan konut projesinin S.S. Çeşme Rüzgarlı Kent Konut Yapı Kooperatifi'ne devredilmesi kabul etmedi.



Çeşme Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için 2018 yılında başlattığı 412 konut projesinde büyük bir gelişme oldu. Reisdere Mahallesi'nde 200 dönümlük alan içerisinde yer alan konut projesinin S.S. Çeşme Rüzgarlı Kent Konut Yapı Kooperatifi'ne devredilmesi istendi. Ancak dönemin belediye başkanı Muhittin Dalgıç'a yetki verilmesine ilişkin meclis kararı, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran başkanlığında gerçekleşen Haziran ayı meclis oturumunda iptal etti.

Yeni Asır'da yer alan habere göre, alanın kooperatife devredilmesine ilişkin kararın iptal gerekçesi olarak, tahsisle ilgili hukuksuzluk ve kanuna aykırı durumlar olduğu söylendi. Tahsisin iptal edildiği kooperatife önce üye olan eski başkan Muhittin Dalgıç'ın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kooperatife başkan olduğu bildirildi.

Alınan kararla ilgili yaptığı açıklamada projeden vazgeçmediklerini söyleyen Belediye Başkanı Ekrem Oran, 'Biz sadece hukuksuz yapılan bir tahsisi kaldırdık. Bir an evvel burasıyla ilgili çalışmaya başlayacağız. Evi olmayan hemşerilerimizi ev sahibi yapmak için kısa sürede sonuca gideceğiz' dedi.

İzmir Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

TOKİ Çeşme Sosyal Konutları'nın tanıtımı yapıldı!


Geri Dön