26 / 04 / 2024

Çeşme'de engelliler için yol genişletildi!

Çeşme'de engelliler için yol genişletildi!

Çeşme Belediyesi tarafından Ilıca Plajı'nın paralelindeki, Sheraton Oteli'nin önünden geçen 5152 sokağına ait yol engelliler için genişletildi. Sadece gidiş olan güzergahın genişliği 14 metreye ulaştı...




Çeşme Belediyesi, Ilıca Plajı'nın paralelindeki, Sheraton Oteli'nin önünden geçen 5152 sokağına ait yolu genişletti. Kaldırımlar da engelliler için daha da uygun bir hale geldi. Sadece gidiş olan güzergahın genişliği 14 metreye ulaştı. Eski yolun hem daha dar hem de ekonomik ömrünü tamamladığını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 1100 metre uzunluğundaki yolda, asfaltın ve alt katmanlarının tamamen kazıldığını ve yeniden kaplandığını, yolun sıfırdan yapıldığını söyledi. 


Yol kenarındaki dekoratif aydınlatma direkleri ile sokağın aydınlatılmasının yapıldığını da belirten Tütüncüoğlu, "Yenilenen yolumuz, engelli vatandaşlarımızı düşünülerek tekrar tasarlandı. Bu doğrultuda yapılan yol ile plajlarımızda tatilini geçirmek isteyen herkesin oraya daha rahat ve güvenli olarak ulaşmasını hedefliyoruz" dedi. 



Sabah Egeli


Geri Dön