24 / 04 / 2024

Çeşme'de kruvaziyer bereketi!

Çeşme'de kruvaziyer bereketi!

İzmir'in deniz-güneş-kum turizminde gözbebeği olan Çeşme artık kruvaziyer turizmde de büyüyor. İzmir Ticaret Odası'nın desteği ve katkıları ile Çeşme Ulusoy Limanı, 2012 yılından bu yana kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor.



İzmir'in deniz-güneş-kum turizminde gözbebeği olan Çeşme artık kruvaziyer turizmde de büyüyor.  İzmir  Ticaret Odası'nın desteği ve katkıları ile Çeşme Ulusoy Limanı, 2012 yılından bu yana kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor. 7 Nisan 2012 tarihinde gelen Seabourn Legend gemisi ile kruvaziyer turizme başlayan Çeşme Ulusoy Limanı, 7 Nisan 2012 -11 Ağustos 2014 114 sefer ile 66 bin 40 yolcu ağırladı. Türk limanları arasındaki payını da son 2 yılda yüzde 0.23'ten yüzde 1.58'e çıkardı. Çeşme, 11 Ağustos Pazartesi günü de ilk defa üç gemi ağırladı. Seabourn Odysey 456 yolcusu, Louis Aura 895 yolcusu, Louis Cristal da 1068 yolcusu ile Çeşme'ye geldi. Üç geminin gelmesine karşın limandaki operasyonları başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy Çeşme Limanı İşletme Müdürü Celal Ulaş, üç gemi ile gelen turistlerin de yazın gelen diğer turistler gibi. Aya Yorgi Koyu ve Alaçatı'ya gittiklerini, turistlerin Çeşme Marina ve Ilıca'da yazın keyfini çıkarmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Ulaş, "Bizim seferlerimiz nisanda başlıyor.Bahar aylarında gelen turistler Antik Kent Erytrai'ye de gidiyorlar, Alaçatı Ot festivaline katılıyorlar" dedi. 


İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise "Çeşme'ye ilk kruvaziyer seferleri başladığında 'Yunanistan'ın Mikonos adasına on basar. Mikonos'a 700 bin kişi gidiyorsa Çeşme'ye 1 milyon kişinin gelmesi işten bile değil demiştik. Bu çalışmaların sonucunu alıyoruz. Barcelona'da, Hamburg'da, Miami'de İzmir ile Çeşme'nin tanıtımını yapıyoruz ve sonuç alıyoruz" dedi. 



Sabah Egeli 


Geri Dön