20 / 04 / 2024

Çeşme'de TOKİ'ye iptal!

Çeşme'de TOKİ'ye iptal!

TOKİ'nin Çeşme Reisdere'de iki etapta 1153 konuttan oluşan toplu konut projesi mahkemeye takıldı. 603 konut, iki okul ve bir camiden oluşan ikinci etabın ihalesi TOKİ tarafından iptal edildi




TOKİ'nin Çeşme Reisdere'de iki etapta 1153 konuttan oluşan toplu konut projesi mahkemeye takıldı. 603 konut, iki okul ve bir camiden oluşan ikinci etabın ihalesi  TOKİ  tarafından iptal edildi. TOKİ'nin Çeşme Reisdere'de yapmayı planladığı 1153 konutluk toplu konut projesinin imar planlarının yürütmesi durdurulurken, iki etap halinde yapılan projede ilginç bir durum ortaya çıktı. Egedesonsöz'den Sinan Doğan'ın haberine göre iki etap halinde yapılması planlanan projenin iki ihalesini de kazanan Niyazi Bayramoğlu şirketi, yer teslimi yapıldığı gerekçesiyle içinde 600 kişilik caminin olduğu 550 konutluk ilk etabın yatırımına önümüzdeki günlerde başlayacak. 603 konutluk ikinci etap için yapılan ihale ise TOKİ tarafından iptal edildi. Dolayısıyla içinde ilköğretim okulu ve lisenin de bulunduğu ikinci etap proje mahkeme sonuçlanana kadar gerçekleştirilemeyecek. 


BAYRAMOĞLU KAZANDI 

TOKİ, Çeşme Reisdere Mahallesinde toplu konut projesi gerçekleştirmek için geçtiğimiz yıl Nisan ayında ihaleye çıktı. 550 konut, 600 kişilik cami, iki adet büfe inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için düzenlenen ilk ihaleyi 41 milyon 949 bin lira teklif veren Niyazi Bayramoğlu firması kazandı. İhaleden 7 ay sonra sözleşme imzalandı. Firma yer teslimi yapılan ilk etapta yatırıma başlamak için inşaat ruhsat izni bekliyor. İlk ihaleden bir hafta sonra ikinci etap ihalesi de düzenlendi. 603 konut, 4 adet büfe, birer adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 32 derslikli lise ve 600 kişilik cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesini yine Nizayi Bayramoğlu firması kazandı. Ancak geçen Kasım ayında Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine  İzmir  3. İdare Mahkemesi, TOKİ Çeşme Projesi'nin imar planlarının yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine TOKİ, ikinci etap ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilme karan 20 Kasım tarihinde şirkete bildirildi. 


VATANDAŞLAR MAĞDUR 

Şirket yetkilileri ise ihalenin iptal kararının 7 ay gibi uzun süre sonra verildiği, kazanç kaybına yol açtığı, ihalenin iptalinin somut gerekçelerden yoksun ve dayanıksız olduğu iddialarıyla Kamu İhale Kurumu'na (KİK) başvurdu. Ancak KİK başvuruyu reddetti. Niyazi Bayramoğlu firmasının yetkilileri, mahkeme kararından sonra telefonlarının kilitlendiğini belirterek, 'TOKİ'ye ödeme yapıp da mağdur olanların telefonlarından bıktık. Günde 300'e yakın telefon alıyoruz. İşlerimizi bile yapamaz hale geldik. Oysa biz de mağduruz" dedi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön