26 / 04 / 2024

Çeşme’deki arazilerin çoğu iki şirketin elinde!

Çeşme’deki arazilerin çoğu iki şirketin elinde!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme-Alaçatı ve Urla’da turizm tahsisi için yapılan “acil kamulaştırmaları” yorumladı...



Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme-Alaçatı ve Urla’da turizm tahsisi için yapılan “acil kamulaştırmaları”, Akşam Postası yayınında yorumladı. Koca, “Çeşme turizm merkezidir ama doğa ve dengeyi korumak benim görevim. Burada arazilerin çoğu iki şirketin elinde. O Suudi şirketin broşürü için bakan beni aradı. Güvence verdi” ifadelerini kullandı.

Başkan Oran, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında Çeşme’deki mevcut durumu anlatırken şunları söyledi;

'İki büyük şirket var'

Sputnik News'te yer alan habere göre; Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme-Alaçatı ve Urla’da turizm tahsisi için yapılan “acil kamulaştırmaları”, Akşam Postası yayınında yorumladı. Koca, “Çeşme turizm merkezidir ama doğa ve dengeyi korumak benim görevim. Burada arazilerin çoğu iki şirketin elinde. O Suudi şirketin broşürü için bakan beni aradı. Güvence verdi” ifadelerini kullandı.

Başkan Oran, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında Çeşme’deki mevcut durumu anlatırken şu ifadeleri kullandı:

'İki büyük şirket var'

Ekrem Koca, Atilla Güner’in bir Suudi şirketi tarafından hazırlanan Kanal Çeşme broşürlerine ilişkin sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Şimdi 10 gün önce ortaya çıkan acele kamulaştırmalar var. O bahsettiğiniz broşür kararnameden sonra sosyal medyada çıktı. Bakan bana telefon etti bunun o şirketin kendi inisiyatifi ile hazırladığı bir şey olduğunu söyledi. Böyle bir proje yok. Kanal yok dedi. Ben bakanıma güvenmek zorundayım. Her isteyen böyle broşürler hazırlayabiliyor. Bazı yerler turizm imarına açılabilir, uygundur fakat vatandaşın elinden alınan arazilerin başka turizmcilere verilmesini ben doğru bulmuyorum. Buralar 100 yıllık ata toprağı. İnsanlar buraların imara açılmasını beklemişler"
 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan Yeni Çeşme projesi açıklaması!
 


Geri Dön