25 / 04 / 2024

Cevat Kalfa Bodrum'da yeni projeler planlıyor

Cevat Kalfa Bodrum'da yeni projeler planlıyor

Mertcan Grup Bodrum yarımadasında 2000'in üzerinde gayrimenkul portföyü ile hizmet veriyor



Mertcan Grup tescilli markaları, Mertcan Tasarım Mimarlık ve Mertcan Emlak Danışmanlık ile  Bodrum yarımadasında 2000'in üzerinde gayrimenkul portföyü ile hizmet veriyor. Mertcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Halit Cevat Kalfa, özgün ve sınırlı sayıda üretilen projeleriyle Bodrum ve civarının silüetini çiziyor. Bugüne kadar tasarladığı projelerin değeri  600 Milyon Doları geçiyor.
 
Mertcan Grup tarafından geliştirilen projeler Bodrum ve civarına şekil veriyor. Mavi Bayrak Okaliptüs Evleri, Mavi Bayrak Mavi Park Evleri, Elit Lotus Bağla, Regnum Bargilya Tuzla,Tauna Bodrum Gümbet,Yelken Otel Kadıkalesi, Regnum Eskana Evleri Bodrum, Fuga Yaz Gündoğan, Golden Panaroma Turgutreis, Altın Beach Turgutreis, Bodrooms in Feza Tuzla bölgedeki Mertcan ruhunu taşıyan onlarca projeler arasında yer alıyor.  Bu projelerin en önemli özellikleri kalitenin ön planda tutulmuş olması ve seri üretim olmaması. Her proje kendine has özellikleri ve tasarımı ile sınırlı sayıda konuttan oluşuyor. Bodrum civarında kaliteli ve özgün konut projelerinin devamının sağlanması bölgedeki konut sektörünün olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Seri konut üretimi modelleri bu nedenle bölgeye yatırım yapan inşaat firmaları tarafından  tercih edilmiyor. Projelerin genel özellikleri ise deprem yönetmeliğine uygun olması, 1. sınıf inşaat tekniği kullanılması, site özel güvenlik sistemi, müstakil plaj, yüzme havuzu, cafe bar, merkezi sistem uydu, her eve özel internet bağlantısı, site bahçe ve çevre aydınlatması, site özel otoparkı, kesintisiz su imkanlarını içinde barındırması olarak sayılabilir.
 
Konutta hayallerin buluştuğu tasarım
Tasarladığı projelerde, yeni trendleri ve en son teknolojiyi kullanmasının yanı sıra, yaşam kalitesine uygun ve gündelik ihtiyaçları karşılayabilecek kolaylık , rahatlık bunun yanında  konforu da göz önünde tutan mimar  H.Cevat Kalfa çalışmalarını şöyle anlattı: "İnsana ve doğaya saygılı, yatırımcılara faydalı sonuçlar üretmek temel prensiplerimiz. Dürüst, şeffaf ve bağımsız çalışıyoruz. Prensip ve ilkelerimizden taviz vermeden çalışmamız sayesinde özgün projeler yaratabiliyoruz. Müşterilerimize arsanın fizibilitesinin hazırlanması aşamasından projenin geliştirilmesi, uygulama ve proje bitinceye kadarki gerekli tüm hukuki ve teknik danışmanlık hizmetini veriyoruz.  "
 
Sloganımız; `Düşlerinizi gerçekleştirmek için'...
 
Mimar Cevat Kalfa, "Hem inşaat firmalarının hem de  portföy alıcılarının  hayallerini  projelerimizde buluşturuyoruz. İmzamızı taşıyan tüm eserlerde birer öykü yazdık. Herkese sevdiği tarza göre çözümler sunuyoruz" şeklinde konuştu.
 
Denize sıfır Mavi Bayrak Okaliptüs Evleri'nde 20 daire ve dubleks konutlar yerli ve yabancı müşterilerin ilgisini çekiyor. 140 m2 dubleks  dairelerde çalışma, dinlenme odası, özel ebeveyn yatak odasıyla birlikte 3 yatak odası ve bir salon bulunuyor. Klimalı dairelerde ayrıca ebeveyn yatak odalarında özel banyo, jakuzi, duşa kabin, panjurlu çift camlı pencere, şömine ve terasda barbekü yer alıyor.
 
Bodrum yarımadasını kucaklayan Bodrum Tuana Evleri'nde ise, konfor sınırsız hale getirilmiş. Yatay asansör ile hiçbir engeliniz kalmadan rahatlığın tadını çıkarabilirsiniz. Mutfaklarda Venetta Cucine, doğramalarda Schuco markalarını görmek mümkün.
 
Son olarak Bodrum Turgutreis'in gözde yerlerinden olan Sabancı mevkiinde Turgutreis Yasemin Evleri'ni yatırımcıların beğenisine sunan MertcanGrup, müstakil tripleks villaları ile sınırsız deniz manzarası ve doğanın huzurunu bir araya getiriyor. 
 
Mertcan Grup Hakkında:
1982 yılında Halit Cevat Kalfa tarafından Kalfa Mimarlık olarak kuruldu. Daha sonraki yıllarda Mertcan Tasarım Mimarlık, Mertcan Emlak Danışmanlık ve Mertcan Tarım olmak üzere üç şirketin bir çatı altında toplandığı bir kuruluş haline geldi. Mertcan Şirketler Grubu deniz, tarih ve doğanın iç içe olduğu müşteri kalitesi yüksek Bodrum yarımadasında yerli ve yabancı müşterilerine hizmet veriyor. Ayrıca, Mimar Cevat Kalfa'nın, Turgutreis Yelken Kulübü Başkanlığı, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyeliği, Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Yönetim Kurulu üyeliği Yarımada İzleme Komisyonu üyeliği, Belediye İmar Komisyonu üyeliği bulunmaktadır.

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Bodrum'un silüetine şekil veren düşler
Mertcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Halit Cevat Kalfa, özgün ve sınırlı sayıda üretilen projeleriyle Bodrum ve civarının silüetini çiziyor. Grubun bugüne kadar tasarladığı projelerin değeri 600 milyon doları geçiyor.
Mertcan Grup tarafından geliştirilen projeler Bodrum ve civarına şekil veriyor. Mavi Bayrak Okaliptüs Evleri, Mavi Bayrak Mavi Park Evleri, Elit Lotus Bağla, Regnum Bargilya Tuzla,Tauna Bodrum Gümbet,Yelken Otel Kadıkalesi, Regnum Eskana Evleri Bodrum, Fuga Yaz Gündoğan, Golden Panaroma Turgutreis, Altın Beach Turgutreis, Bodrooms in Feza Tuzla bölgedeki Mertcan Grubu tarafından tasarlanan projeler arasında yer alıyor.

Özgün projeler yaratıyor
Mertcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Halit Cevat Kalfa her projenin kendine has özellikleri ve tasarımı ile sınırlı sayıda konuttan oluştuğunu belirtere, Bodrum civarında kaliteli ve özgün konut projelerinin devamının sağlanmasının bölgedeki konut sektörünün olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirtiyor. Bu nedenle seri konut üretim modellerinin bölgeye yatırım yapan inşaat firmaları tarafından tercih edilmediğine değinen Kalfa, "İnsana ve doğaya saygılı, yatırımcılara faydalı sonuçlar üretmek temel prensiplerimiz.

Dürüst, şeffaf ve bağımsız çalışıyoruz. Prensip ve ilkelerimizden taviz vermeden çalışmamız sayesinde özgün projeler yaratabiliyoruz. Müşterilerimize arsanın fizibilitesinin hazırlanması aşamasından projenin geliştirilmesi, uygulama ve proje bitinceye kadarki gerekli tüm hukuki ve teknik danışmanlık hizmetini veriyoruz. Hem inşaat firmalarının hem de portföy alıcılarının hayallerini projelerimizde buluşturuyoruz. İmzamızı taşıyan tüm eserlerde birer öykü yazdık. Herkese sevdiği tarza göre çözümler sunuyoruz" diyor.

* Mertcan Grup'un Bodrum Turgutreis'in Sabancı mevkiinde yatırımcının beğenisine sunduğu müstakil tripleks villalardan oluşan Turgutreis Yasemin Evleri projesi'nde deniz manzarası ve doğa bir araya geliyor.

* Denize sıfır Mavi Bayrak Okaliptüs Evleri'nde 20 daire ve dubleks konutlar bulunuyor. 140 m2 dubleks dairelerde çalışma, dinlenme odası, özel ebeveyn yatak odasıyla birlikte 3 yatak odası ve bir salon bulunuyor. Klimalı dairelerde ayrıca ebeveyn yatak odalarında özel banyo, jakuzi, duşa kabin, panjurlu çift camlı pencere, şömine ve terasda barbekü yer alıyor.
Bülent Yoldaş / Sabah Emlak


Geri Dön