29 / 03 / 2024

Cevat Öncü: Samsun'da yapı stoğu erimeli!

Cevat Öncü: Samsun'da yapı stoğu erimeli!

İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, İnşaatta yaşanan arz fazlasının şişkinlik yarattığını ve konut yapımına çekidüzen gelmesi gerektiğini belirterek, "Yapı stoğunun erimesi için tapu harçlarında ve konut kredilerinde indirime gidilmeli" dedi.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Cevat Öncü, Samsun'da mevcut yapı stoğunun gereğinden fazla olduğunu söyledi. Bu stoğun eritilmesi için siyasilerin devreye girmesi gerektiğini ifade eden Öncü, "Tapu harçlarında ve konut kredi faizlerinde indirim yapılmalı" diye konuştu. 


ARZ ÇOK, TALEP YOK 


İnşaat sektörünün yükselen trend olmasıyla pek çok farklı sektörden konut yapımına yönelim olduğunu kaydeden Öncü, "Böylece arz fazlası oluştu. Piyasada alım gücündeki düşüşe nisanların borçlanması da eklenince, talep düşüklüğü oldu. Böylece Samsun'da satılmayı bekleyen önemli oranda daire var. Siyasiler bu konuda çalışmalar yapmalı. Yapı stoğunun eritilmesine yönelik en somut, en acele tedbir tapu harçlarında geçiçici bu süre için yarı yarıya indirilme gidilmesi ve konut kredileri faizlerinin düşürülmesi olur. Geçmişte bu denendi ve faydası görüldü. Konut yapımında belirli bir çeki düzen verilmediği takdirde, kırmızı çizgiye doğru gidiliyor. Önemli bir şişkinlik mevcut. Bu sektörde faaliyet gösterecek kişilerin de buna dikkat etmesi gerekli" dedi. 



Zerrin SOMUNCU/Haber Gazetesi


Geri Dön