20 / 04 / 2024

Çevre Şehircilik Bakanlığı Temiz Türkiyem Yarışması'nda son 1 ay!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Temiz Türkiyem Yarışması'nda son 1 ay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan “Temiz Türkiyem Yarışması” 2013 yılında da devam ediyor



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan “Temiz Türkiyem Yarışması” 2013 yılında da devam ediyor. Çevre konusunda toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurmak isteyen belediyeler ve sanayi tesisleri için son bir ay kaldı.

 

Çevrenin korunması konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürüten belediye ve sanayi tesislerine yönelik düzenlenen yarışma 7 kategoriden oluşuyor.            


Yarışmada, En Temiz Kent kategorisinde, Büyükşehir belediyeleri kategorisi, nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında olan belediyeler kategorisi, nüfusu 10 bin ile 50 bin arasındaki belediyeler ve büyükşehir ilçe belediyeleri olmak üzere 4 kategoride düzenliyor.           


En Temiz Sanayi Tesisi kategorisinde, çevreye kirletici etkisi yüksek olan tesisler, çevreye kirletici etkisi olan tesisler olarak 2 kategoride değerlendirilecek. En Temiz Organize Sanayi Bölgesi, kategorisinde ise ülke genelindeki Organize Sanayi Bölgeleri arasında değerlendirme yapılacak.

 

En temiz kent yarışmaları kapsamında belediyeler, atık yönetimi, atıksu/arıtma, hava yönetimi, iklim değişikliğiyle mücadele, büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve acil müdahale, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü konularında yürüttükleri çalışmalar değerlendirilerek seçilecek.   


En temiz sanayi tesisi ve en temiz organize sanayi bölgesi yarışmaları kapsamında ise çevre izinleri, çevre denetimi, atık su yönetimi, atık yönetimi, hava yönetimi, iklim değişikliği, temiz üretim uygulamaları ve çevre alanında yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri, sahip oldukları sistem ve kalite bilgileri konularında değerlendirilecekler.

 

BAŞVURULARDA SON BİR AY

Yarışmaya katılmak isteyen kurum ve kuruluşlar, hazırlayacakları bilgi, belge ve dokümanları, usul ve esaslar çerçevesinde belirtilen tarihlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve İl Müdürlüklerine teslim edebilecekler.


Başvuru için son bir ay kalan yarışmada, duyurular Bakanlık, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı İnternet sitesinden ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından yapılıyor.


Yarışmaya katılanlar, illerde yapılacak değerlendirmelerden sonra, Bakanlık yetkililerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek ve başarılı bulunanlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ödüllendirilecek.


Yarışma kapsamında her kategoride en başarılı bulunan 3 belediye ve sanayi tesisi "Çevre Beratı" ile ödüllendirilecek.


Geri Dön