19 / 04 / 2024

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden Kampanyası" ile İstanbul'daki riskli binaların hep birlikte dönüştürüleceğine dikkat çekti. 

Bakan Kurum, söz konusu açıklamasında "İstiyoruz ki gençlerimiz geleceğe umutla baksın. Kadınlarımız, annelerimiz umutla baksın. Hiçbir gencimiz yastığa başını koyduğunda huzursuz uyumasın. Hiçbir annemiz, babamız evladı, yakınları için üzülsün istemiyoruz" ifadelerine yer verdi ve İstanbul'da tek bir riskli bina kalmayana kadar bu mücadelenin devam ettirileceğini dile getirdi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Murat Kurum, İstanbul'da konut ve kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili adımların da kararlı bir şekilde atılmaya devam edileceğinin altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 4 senedir ilçedeki imar ve tapuya ilişkin sorunlarla ilgilenmediğine de dikkat çeken Bakan Kurum, "Biz bu sorunları çözmeye yönelik bir irade ortaya koyduğumuzda da vatandaşımızın aklını karıştırmak, onları yanlış yönlendirmek için 'Sizin evlerinizi, tapularınızı, arsalarınızı alacaklar.' diye yalan yanlış ifadelerde bulunuyorlar" şeklinde konuştu ve 21 yıldır milletiyle yol yürüyenler, milletin masasında oturanların kendileri olduğunu belirtti. 

Kurum, milletin 14 Mayıs'taki seçimde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sandıkta güçlü bir destek verdiğini, Erdoğan'ın en yakın rakibine 2,5 milyon oy fark attığını kaydederek, sandığa iradesini yansıtan herkese teşekkürlerini iletti.

Murat Kurum, söz konusu açıklamasını "21 yıldır bu ülkede yüz yılda yapılacak işleri milletiyle omuz omuza yapanlar bizleriz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

İslam Memiş altında büyük planı açıkladı! Gram altın için rekor rakam göründü! Olmaz olmaz deme, geliyor!

TOKİ Kırıkkale projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi! 132 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön