23 / 04 / 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyardı! TOKİ sosyal konut başvurularınız iptal olabilir! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyardı! TOKİ sosyal konut başvurularınız iptal olabilir! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projesi gündemde yer alan konulardan biridir. 81 ilde hayata geçecek olan sosyal konut başvuruları hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyardı!



BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, '250 Bin Sosyal Konut Kampanyası' içerisindeki projelere, hane halkı adına 1'den fazla başvuru yapılması halinde başvuruların tümünün geçersiz sayılacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası'nda ailelerin başvurularının iptal olmaması için göz önünde bulundurulması gereken önemli noktalara değinildi. Hane halkı adına, kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca 1 başvuru yapılabileceği belirtilen açıklamada, 1'den fazla başvuru yapılması durumunda başvuruların her 2'sinin de geçersiz sayılacağı ve kuraya katılım sağlayama ihtimallerinin olmayacağını vurgulandı. 18-30 yaş arası çocukların da ailelerinden bağımsız olarak bireysel başvuruda bulunabileceği belirtildi.

Eşlerin ikisinin birden başvurması durumunda birinin başvurusunu iptal etmesi gerektiği belirtilerek, "Başvurunun iptal edilmesi için başvurulan proje hangi banka aracılığı ile yapılıyorsa, ona müracaat edilmesi gerekmektedir. Ziraat Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedeli Ziraat Bankası şubelerinden; Halk Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedeli Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden veya 'www.halkbank.com.tr' internet sitesi üzerinden alınabilecek. Bu arada e-Devlet başvurularında kendisine verilen süre içinde başvuru bedelini yatırmayanların başvurusu geçersiz sayılacaktır. Bu durumda olan kişiler e-Devlet üzerinden yeniden başvuru sürecini başlatarak ya da banka şubelerinden başvurularını tamamlayabilirler" diye belirtildi.

Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar!

Ziraat Bankası Bankkart ile market alışverişlerinde kazançlı çıkın! Bankkart sahiplerine dev kampanya!


Geri Dön