28 / 03 / 2024

Çevre temizlik vergi affı son başvuru tarihi!

Çevre temizlik vergi affı son başvuru tarihi!

Torba yasası olan 6552 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun gereğince emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırılabiliyor. İşte çevre temizlik vergi affı son başvuru tarihi..



Çevre temizlik vergi affı son başvuru tarihi!

Torba yasası olan 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Kanun kapsamında bazı vergi ve alacakların yapılandırılarak ödenebileceğine dair hususlara yer verildi. Kanun gereğince  Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabildiği gibi, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları da yapılandırılabiliyor.


Peki, yapılandırmadan yararlanmak için ne yapılması gerekiyor? Çevre temizlik vergi affı son başvuru tarihi ne zaman?


Çevre temizlik vergi affı son başvuru tarihi 2014..

Çevre temizlik vergi affından yararlanmak isteyen borçluların 30 Kasım 2014 tarihine kadar taşınmazın bağlı olduğu belediyenin mali işler müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.


Bu tarihe kadar başvuru yapmayan kimselerin yapılandırma hakları kaybedilmiş sayılıyor. Bu nedenle 30 Kasım'a kadar yapılandırma yapmak isteyen tüm borçluların müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Vergi borçları peşin olarak ödenebildiği gibi taksitli bir şekilde ve kredi kartı ile de ödenebiliyor. Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlayan ödemeler, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor.


Ödeme sürecinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön