19 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak su faturalarına dahil edilen Çevre Temizlik Vergisi işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Peki, Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!



Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesinde, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan bina kullanıcılarının çevre temizlik vergisi ödemesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi ödemelerini taşınmaz sahibi değil, kullanıcısının yapması gerekiyor. Verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor.


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettiriliyor.


Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

İki eşit taksit halinde ödenebilen Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti  Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Çevre temizlik vergisi bildirimi örneği 2015!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön