26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisinde son 15 gün!

Çevre temizlik vergisinde son 15 gün!

1 Kasım'da 2. taksit ödeme dönemi başlayan çevre temizlik vergisinde son 15 gün kaldı. Mükelleflerin ödemelerini bu süre içerisinde yapmaları gerekiyor..



2. taksit dönemi 1 Kasım'da başlayan çevre temizlik vergisi için son ödeme tarihi 30 Kasım olup, mükelleflerin ödemelerini 15 gün içerisinde tamamlamaları gerekiyor.

 

Bu vergi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.

 

Kullanılmayan konut ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Vergi muafiyeti için belediyeye beyanname verilmesi yeterli oluyor.

 

Konutlarda su faturasına yansıtılan verginin işyerleri için belediyeye ödenmedi gerekiyor. Belediyeye ödenen vergiler senede iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor.

 

Vergi, emlak vergisi ile aynı dönemlerde ödeniyor olup; 2017 yılı için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında tahsil edildi.

 

Çevre temizlik vergisini kim öder?


Çevre temizlik vergisini ödemekle mükellef olan kimse "taşınmazı kullanan kişi" oluyor. Buna göre, konut veya işyerinde kiracı olması durumunda, vergi sorumlusu kiracılar olurken, mal sahipleri çevre temizlik vergisinden muaf oluyor.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön