24 / 04 / 2024

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.



 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Yargı Reformu Stratejisi'nde 2 temel perspektif, 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyet bulunuyor." dedi.

Erdoğan "Her şeye rağmen 2005 yılından bu yana süren AB müzakere sürecinin bir an önce tamamlanmasının en az bizim kadar Avrupa için de önem taşıdığına inanıyoruz." diyen Erdoğan, "Bu reform belgesiyle, her ne kadar bize verilen sözler tutulmuyorsa da, AB tam üyelik sürecine bağlılığımızı da ifade etmiş oluyoruz." diye konuştu.

"Yargı reformu belgesi sisteme güveni artıracak"

 

Yargı Reformu Belgesi ile ilgili olarak Erdoğan, "Bu belge ile ifade özgürlüğünün güçlendirilmesi ve daha ileriye taşınması konusunda yeni yaklaşımlar ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullanarak, "Tutuklama tedbirinin ölçülü kullanılmasına yönelik yeni adımlar atıyoruz." dedi.

"Çevre, imar ve enerji gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çevre, imar ve enerji gibi alanlarda davaların daha hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak için özel mahkemeler kuruyoruz." şeklinde konuştu.

- Adliyelere yeni mimari

Yeni adliye mimarisi anlayışı geliştirilecek, yeni hizmet binalarında mahkemeler ve cumhuriyet savcılıklarının mekansal olarak da ayrılması sağlanacak.

Çalışma verimliliğini artıracak bir anlayışla farklı tip ve büyüklüklerde projeler geliştirilecek ve uygulanacak. Yeni binalar tasarlanırkende çevreyi gözeten, çocuk, aile, mağdur ve tanıkların ihtiyaçlarını da karşılayan uygulamalar geliştirilecek.

Aynı adliyenin hizmet binalarının farklı yerlerde olmasının önüne geçilerek hizmete erişim de kolaylaştırılacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada bazlı imar anlayışı yaygınlaşmalı!


Geri Dön