23 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada bazlı imar anlayışı yaygınlaşmalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada bazlı imar anlayışı yaygınlaşmalı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada artık kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı değil ada bazlı imar anlayışının her yerde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Eliz Hotel'de gerçekleştirilen AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının açılışında konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, içeride ve dışarıda ciddi tehditlerin, aynı zamanda da fırsatların yükseldiği bir dönemden geçildiğini belirten Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanlığında kabine ve bürokratlarla birlikte ülkenin meselelerinin çözümü için mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirdi.

Planlı belediyecilik olmadan başarı olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Dolayısıyla olmazsa olmazımız planlı belediyeciliktir. Yıllık ve 5 yıllık planı olmayan belediye başkanı tıpkı rotası olmayan gemi gibi rastgele savrulmaya mahkumdur. Her günün işi elbette acildir ama asıl olan kendi önem ve önceliğinizden kopmamanızdır. Böyle bir planınız yoksa gündelik karmaşa içinde aylarınız, yıllarınız geçip gider. Döneminiz bitip geriye baktığınızda da kalıcı hiçbir şeyin olmadığını görürsünüz. Yaptığınız işleri belli periyotlarla raporlamak suretiyle gözden geçirmez, muhakeme ve muhasebeye tabi tutmazsanız nereden nereye gittiğinizi göremezsiniz." diye konuştu.

İstikrar ve güvenin önemine de değinen Erdoğan, "Bunu başaramadığımız zaman kaybederiz. Şimdi 'yeşil şehirler, huzurlu nesiller' diyoruz. Şehirlerimiz yeteri kadar betona boğuldu. Bundan sonra hem yatay mimari yoluyla hem park, bahçe, yeşil alan gibi çalışmalarla şehirlerimizin rengini yeşile dönüştürmeliyiz. Şehirlerimizin güzeliğine güzellik katan millet bahçelerini yaygınlaştıracağız. Çok büyük bir ihtiyaca cevap veren millet kıraathanelerinin sayısını daha da artıracağız. Niye? Gençliğimizi bu millet kıraathanelerinde meşgul edelim, bunlar sağa sola savrulup oralarda tinerci olmasınlar. Sağa sola savrulup oralarda değerlerimizden kopmasınlar. Bu millet kıraathaneleriyle onlara orada ikram edeceğimiz çay, simit, pasta vesaire, bir çorba, bunlarla siz kendinize bağlamış olacaksınız." dedi. Erdoğan, artık kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı değil ada bazlı imar anlayışının her yerde yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

 

Murat Kurum: Yılda 300 bin konut dönüştürülecek!


Geri Dön