26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarar gören ilçeleri yeniden inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarar gören ilçeleri yeniden inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlçelerinden adeta kaçmak durumunda kalmış olan vatandaşlarımızı tekrar yerlerine dönme hususunda oraları imar ederek, inşa ederek, ihya ederek oralara dönmelerini de sağlayacağız." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin 70. Mekanize Piyade Tugayını ziyaret ederek buradaki askerlerle iftarda buluştu. Askerlere hitaben yaptığı konuşmada Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) mensuplarıyla, ramazan ayında anlamlı bir iftar sofrasında bir araya geldiklerini ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti:


"Bilesiniz ki toprağı vatan yapabilmek ancak şehitlerle mümkündür. Aksi takdirde hani arazinin imar görmesi oradaki bazı işlemlere tabidir. Bu toprakların da vatan olması şehit kanlarıyla yoğrulmasıyla mümkündür." 


Bölücü terör örgütünün ülkede, kendilerini var etme mücadelesine karşı, bu ülkeyi bölme gayretlerine karşı 20 Temmuz'dan bu yana çok ciddi operasyonlar yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu operasyonlar neticesinde hamdolsun şu anda gelinen nokta işin kırılma noktasıdır. Operasyonlar 11 ilçe, bir ilde bitmiş vaziyette ama görev bitmiş değil, göreve devam ediyoruz. Çünkü yapacağımız henüz çok iş var, bunları bitirmemiz lazım." diye konuştu. 


Erdoğan, "Bunları bitirirken de tabi buralardan adeta kovulmuş, buralardan adeta kaçmak durumunda kalmış olan vatandaşlarımızı tekrar yerlerine dönme hususunda oraları imar ederek, inşa ederek, ihya ederek oralara dönmelerini de sağlayacağız, altyapısıyla, üstyapısıyla ve bir yanlışa da tabi fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.


AA


Geri Dön