20 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel tasarım yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel tasarım yarışması düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversiteli gençler için " Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" düzenliyor. Yarışmayla, üniversiteliler arasında "çevre" farkındalığının artırılması ve çevreye duyarlı kent tasarımları yapılması amaçlanıyor.



Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nın ana konusu, ekoloji ve kentsel tasarım olacak. Yarışmada dereceye girecek öğrencilere toplam 154 bin ödül dağıtılacak. 


BİRİNCİYE 40 BİN TL 


Yarışmada birinci olan gençler 40 bin TL, ikinci 30 bin TL ve ücüncü ise 20 bin TL ödül olacak. Ayrıca 8 bin TL'lik mansiyon ödülleri de dağıtılacak. Jüri heyeti, bakanlık üst düzey bürokratları, akademisyenler ve ekolojiye, kentsel tasarıma gönül vermiş uzmanlardan oluşacak. Yarışmaya Türkiye'deki üniversitelerin şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı, mimarlık ve kentsel tasarım - peyzaj mimarisi bölümlerinde lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerden üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri bireysel ya da grup olarak katılabilecek. Öğrenciler, yarışmanın web sayfasından (www.ekokentyarismasi.com ) 05 Haziran 2015 tarihine kadar ön kayıt yaptıktan sonra yarışmaya ilişkin hazırlamış oldukları pafta ve sunumları 28 Ağustos 2015 tarihine kadar bakanlığa ulaştıracak. 


Habertürk Ankara


Geri Dön