23 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Silopi'de yeni imar çalışması yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Silopi'de yeni imar çalışması yapıyor!

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Hükümet terör olaylarının yaşandığı bölgelere büyük yatırımlar yapıyor. Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız" dedi.



Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hükümetin terör olaylarının yaşandığı bölgelere büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız" dedi.


Bakan Yılmaz, Silopi ilçesinde düzenlenen istişare toplantısının ardından yaptığı açıklamada, çok daha güzel ve planlı bir Silopi için adımları atacaklarını ifade ederek, Silopi'de zarar ziyan tespitlerinin tamamlandığını açıkladı.


TOKİ tarafından yapılacak konutlara ilişkin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin yeni bir imar planı çalışması sürdüğünü ve ilçenin riskli alan ilan edildiğini anımsatan Yılmaz, zarar gören haneler ile ilgili çalışmalarının belli bir aşamaya geldiğini kaydetti.


Bakan Yılmaz, 10 bin liraya kadar zararı olanların zararını hemen telafi edici çalışmaları başladıklarını, dosyalar hazırlandığını, hızlı bir şekilde bunları karşılayacaklarını, 5 bine yakın hanenin bundan yararlanacağını bildirdi.


İlçede fiziki alt yapı çalışmalarının da yürütüldüğünü anlatan Yılmaz, "Daha az sayıda daha yüksek oranlı hasarlı binalarımız var. Bunlarla ilgili olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sahada. Vatandaşlarımızın durumuna bakıyorlar. Önümüzdeki günlerde konut üretimi başta olmak üzere çeşitli şekillerde bunun da telafisini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Yılmaz, şunları söyledi:

"Belediye işi olduğu halde bu su ve alt yapı meselesi ile ilgili tamirat konuları var. Onları İller Bankası kanalı ile yaptığımız bir ihale ile hızlı bir şekilde başlatıyoruz. 40 kilometreye yakın ilçe içi yollarda asfaltlama çalışmaları başlattık. Karayolları Genel Müdürlüğümüz bunu yapıyor. Sadece bu çalışmamızın maliyeti 17 milyon liranın üzerinde. Şehir içi yollarımızı daha düzgün bir hale getireceğiz. Bu yönde de çalışmalar başladı. Doğrudan zarar gören esnafımıza yönelik zarar tespitleri yapıldı. Daha detaylı bir takım çalışmalar da yapıyoruz. Bu çerçevede de Başbakanlıktan gelen ödeneklerimiz var. Onlarla esnafımızın zarar ziyanını hızlı bir şekilde karşılayacağız. Esnafımızın kredi imkanlarından faydalanması konusunda çalışmalar yaptık. Daha zorlu şartlar vardı. Orada bir takım esneklikler sağladık. Daha rahat bir şekilde kredi kullanımına imkan sağladık. Daha önce prim borçları ertelenmişti. Bunlar da inşallah daha da uzatılacaktır."


"Hükümet terör olaylarının yaşandığı bölgelere büyük yatırımlar yapıyor" diyen Yılmaz, bu çerçevede gençlere ilişkin çalışmaların bulunduğunu, daha önce ilçede 400 kişinin İş-Kur'a bağlı çalıştığını, 800 genci daha ilave ettiklerini ve şu anda başvuruların alındığını, 21 Mart itibariyle 800 gencin daha 9 ay boyunca çalışma imkanına kavuşacağını anlattı.


Bakan Yılmaz, bu çalışmanın yerel ekonomiyi canlandırma konusunda bir katkı sunacağını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Aynı çalışmayı Cizre ilçemiz ve diğer ilçelerimiz için de aşama aşama gerçekleştiriyoruz. Cizre'de zarar ziyan tespit çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Silopi bir örnek olacak. Silopi'de ne yaptıysak oralarda da benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece Cizre ilçemizde 2 bin gencimize toplum yararına çalışma imkanı sağladık. Onlar da 21 Mart'ta başlayacaklar göreve. Mesleki eğitimler de vereceğiz. Bu bölgelerimizi imar edeceğiz. Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız."


AA


Geri Dön