25 / 04 / 2024

Çeyrek altın fiyatlarında görülmemiş fırlama! Dakika dakika rakamlar güncellendi

Çeyrek altın fiyatlarında görülmemiş fırlama! Dakika dakika rakamlar güncellendi

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez bin TL’nin üzerine çıkarken, altın uzmanları rakamın bin 400’TL’leri görerek bin 500 lira bandını zorlayacağını ifade ediyor. Çeyrek altınsa piyasada ciddi bir yükseliş kaydetti.



Dolar ve enflasyondaki aşırı yükseliş yatırımcının Türkiye'de güvenli liman altına talebin arttırdı. Geçen yılın Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez bin liranın üzerini gördü. Dolar/TL paritesindeki yükselişin de etkisiyle gram altın bin 40 liraya ulaştı. Ons altın fiyatı ise 1854 dolardan işlem görürken, çeyrek altın bin 698 liradan, yarım altın 3 bin 3398 liradan, tam altın 6 bin 6771 liradan işlem görüyor.

Altın uzmanları önümüzdeki dönemlerde gram altının bin 400 TL’leri görüp bin 500 liraları aşacağını öngörüyor.

Gram altının geçen yıl bin 50 TL’den 780 TL’ye gerilediğini ancak daha sonra hızla yükselişe geçtiğini belirten uzmanlar bundan sonraki süreç içerisinde altının gramının bin 300-bin 400 TL’yi görmesi bekleniyor. Uzmanlar "yatırım yapmak için şu an altın almanın tam zamanı" diye konuştu.

 Çeyrek altın fiyatlarında görülmemiş fırlama! Dakika dakika rakamlar güncellendi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön