17 / 04 / 2024

Chery'nin Konya'ya fabrika kurması ümit ediliyor

Chery'nin Konya'ya fabrika kurması ümit ediliyor

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, "Chery'in Sakarya'ya yatırım yapacağı" ile ilgili haberleri, "Fabrikanın Konya'ya kurulması için ümidimiz devam ediyor" şeklinde değerlendirdi



Çinli Chery firmasının Türkiye'ye yatırım yapma kararı almasının ardından, her geçen gün gelişen sanayiye, Tümosan Traktör Fabrikasına ve güçlü otomotiv yedek parça üretimine sahip olan Konya, Mart ayında söz konusu otomotiv yatırımın buraya yapılması için harekete geçti.

AK Parti Konya milletvekilleri Sami Güçlü, Mustafa Kabakçı, Hasan Angı, Kerim Özkul, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 2 Martta İstanbul'a hep birlikte giderek, Chery Türkiye Temsilcisi Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Murat Mermer ile görüştü.

Bugün ise bazı gazetelerde yer alan, Chery'e Sakarya'da söz konusu fabrika için yer tahsis edildiğine ilişkin haberleri değerlendiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya'nın otomotiv yedek parça üretimindeki gücünün herkes tarafından bilindiğini, bunun fabrikanın Konya'ya kurulması için bir avantaj oluşturduğunu söyledi.

Konya'nın eksiği olan limana yakınlık, yani lojistik konusunun bir dezavantaj olduğunun ise İstanbul'da Chery firmasının Türkiye temsilcisiyle yaptıkları görüşmede de ön plana çıktığını anlatan Korkma, "Şuan ortada kesinleşmiş bir karar yok. Fabrikanın Konya'ya kurulması için ümidimiz devam ediyor. Ancak Konya olarak, Konya-Mersin demir yolunun iyileştirilmesi, Konya'ya olan uçak seferi sayısının artırılması gibi eksiklerimizi bir an önce gidermeliyiz" diye konuştu.
AA


Geri Dön