20 / 04 / 2024

CHP, İDO'nun özelleştirilmesini İçişleri Bakanı'na sordu!

CHP, İDO'nun özelleştirilmesini İçişleri Bakanı'na sordu!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) özelleştirme ihalesinin kapsamını sordu



Hamzaçebi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 31 Ocak 2005 tarihli kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, belediye tarafından da İDO'ya kaç iskele devredildiğini, bu iskele ile hatların isimlerini sordu.


Yolcu ve araç taşıma vasıtalarının sayısını, kapasite ve edinim bedellerini öğrenmek isteyen Hamzaçebi, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Haliç Tersanesi'nin kurulu bulunduğu gayrimenkul kaç metrekaredir? İDO veya belediye tarafından İDO'nun kuruluşundan özelleştirilinceye kadar kaç adet yolcu ve araç taşıma vasıtası edinilmiş; bunlar isimlerine göre hangi tarihte ne kadar bedel ödenerek alınmış ve kapasiteleri ne kadardır?


29 Şubat 2010'da yapılan ve İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kazanılan ihalenin kapsamında hangi hat, iskele, terminal, tersane, araç ve yolcu taşıma araçları vardır ve yolcu ve araç taşıma araçlarının isimlerine göre edinim tarihleri ve bedelleri ile kapasiteleri nedir? Muhammen bedeli ne kadardır? İlanı yapılan yerel ve ulusal gazetelerin adları ve ilan tarihleri nedir?Katılan istekli sayısı kaçtır; firma isimlerine göre teklif ettikleri bedeller nelerdir ve ihale tutarı ne kadardır?


31 Mart 2011 tarihinde yapılan İDO A.Ş.'nin yüzde 100 hissesinin Özelleştirme Kanunu hükümlerine göre blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin kapsamında hangi hat, iskele, terminal, tersane, araç ve yolcu taşıma araçları vardır? Sonrasında yapılan sözleşme kapsamında Danıştay'dan görüş ve İçişleri Bakanlığı'ndan izin alındı mı? Sözleşmesinde İBB ile Ortak Girişim Grubu'nun hakları ve sorumlulukları ile yükümlülükleri Sözleşme maddelerine göre nelerdir? Sözleşmenin yapılmasından sonra UKOME kararına dayalı olarak işletmeci Ortak Girişim Grubu lehine veya aleyhine fiyat ayarlaması yapıldı mı?"

 

AA


Geri Dön