19 / 04 / 2024

CHP İstanbul binası mühürlendi!

CHP İstanbul binası mühürlendi!

CHP'nin Sarıyer Seyrantepe'de bulunan 7 katlı il binası kaçak tadilat yapıldığı gerekçesiyle denetimler sonrası mühürlendi.



CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın geçen sene satın aldığı Sarıyer Seyrantepe'deki 7 katlı binaya kaçak tadilat yapıldığı yönündeki şikayetler üzerine İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından denetim düzenlendi. Hürriyet Gazetesi'nden Özgür Altuncu'nun haberine göre;  İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, binanın bazı bölümlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yönelik site yönetimince önceki gün şikayette bulunulduğu, yapılan denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekçesiyle binanın mühürlendiği aktarıldı. 

Söz konusu olayın kamuoyunda duyulmasıyla birlikte CHP İstanbul İl Yönetimi harekete geçti, başta Sarıyer ve Şişli ilçe örgütleri olmak üzere herkes binanın önünde toplanmaya davet edildi. CHP’li bir yönetici, “Belgelerimizi gösterdik, bir şey demeden gittiler” açıklamasını yaparken, bir başka CHP İstanbul İl yöneticisi “Burası bizim mülkümüzde olan bir yer. Paramızla aldık. İnsan satın aldığı evi kendine göre düzenleyemez mi? Yaptığımız işlem, boya badana, fazlası değil” dedi.

CHP İstanbul binası mühürlendi!

KAFTANCIOĞLU: ALGI OPERASYONU 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise il binasının mühürlendiği yönündeki iddiaları yalanladı. Haberlerin algı operasyonu olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “Hukuksuz süreci başlatanlarla ilgili yarın (bugün) suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Canan Kaftancıoğlu'na kaçak tadilat suçlaması!


Geri Dön