28 / 03 / 2024

CHP’den 7 maddelik deprem önlemleri paketi!

CHP’den 7 maddelik deprem önlemleri paketi!

CHP’li Ali Öztunç, CHP’nin verdiği 58 önergenin Cumhur İttifakı’nca onaylanmadığını belirtti. Öztunç, deprem komisyonu için “Komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisinin deprem araştırmaları için verdiği 58 önergenin ‘Cumhur İttifakı'nın oylarıyla onaylanmadığını açıkladı. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; Öztunç, kurulması gündeme gelen deprem komisyonunu için de “Böyle bir komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” diye konuştu. 

Öztunç, deprem çalışmalarına ilişkin şu önerilerde bulundu:

1-Afet riskini azaltma politikaları belirlenmeli. İmar gibi öncelikli uygulamalarda buna göre hareket edilmeli.

2-Büyükşehir belediyeleri bünyesinde deprem ve aşırı doğa olayları ile mücadele daire başkanlıkları, il ve ilçe belediyeleri bünyesinde müdürlükler kurulmalı.

3-Afetlere karşı dayanıksız yapı stokunun iyileştirilmesi ve kentsel dönüşüm uygulamaları yapılırken, soylulaştırma, zorla tahliye, mülkiyet hakkı ihlali, borçlandırma gibi davranışlardan kaçınılmalı; yurttaşların sağlık ve konut haklarını tesis edecek adil uygulamalar geliştirilmeli.

4-Afet riski tespitleri bilimsel ve objektif verilere göre hazırlanan raporlarla yapılmalı.

5-Kamusal müşterek alanlar, afet durumlarında kullanılabilecek mekanlar olarak kurgulanmalı. Yurttaşların kolayca erişebileceği konuma sahip toplama alanlarının sayıları artırılmalı.

6-Arama kurtarma ekiplerinin personel sayıları artırılmalı, afetle mücadele sırasındaki temel ihtiyaçları gidermeye yönelik koşullar iyileştirilmeli.

7-Fay Kanunu Teklifi bir an önce kanunlaştırılmalı, fay hattındaki yerleşim yerlerindeki yapıların risk analizi yapılmalı.

Deprem Araştırma Komisyonu umut verici!

Fay yasası geliyor! İşte detaylar!


Geri Dön