28 / 03 / 2024

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

2023 yılı için asgari ücretle ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerinde olması gerektiğini savundu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, 2023 yılı için asgari ücrete dair değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyondaki hızlı artışa dikkat çeken Kuşoğlu, asgari ücretin 10 bin TL'nin altına düşmemesi gerektiğini beyan ederek yaşam şartlarının çok zor olduğunu belirtti.

“10 BİN LİRANIN ALTINDA OLMAMASI LAZIM”

(ASGARİ ÜCRET): Geçen yılın bütçesi 1 trilyon 700 milyardı, bu senenin bütçesi 4,5 trilyon lira. 1,7’den 4,5’a çıktı. Enflasyon bu, bu işte enflasyonu gösteriyor. 1,7’den 4,5’a çıkan enflasyon yüzde 140’lık, 150’lik bir enflasyonu gösteriyor, enflasyon bu gerçek anlamda. Şimdi böyle olduğu zaman asgari ücrete de çalışanlara da işçiye, memura da buna göre zam vermek zorundasınız. Geçen sene neydi yılbaşındaki asgari ücret 4 bin 250, dolayısıyla yüzde 150 olunca ne yapması lazım 10 bini geçmesi lazım, bu kadar. 10 binin altında olmaması lazım. Bütçe de bunu yansıtıyor zaten.”

CHP den asgari ücret için flaş öneri!

“3-5 SENE ÖNCE BİR ARABA ALINAN MEBLAĞLA, 55-56 BİN LİRAYLA ŞİMDİ BİR TELEFON ALABİLİYORSUNUZ”

Dünyada bir artıyorsa fiyatlar sen de beş artıyor. Faiz artırımına gidilmesinin sebebi tasarrufları teşvik etmektir, enflasyonun önünü kesmek, insanlar harcama yapmasın tasarruf yapsın ona teşvik etmektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön