19 / 04 / 2024

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

2023 yılı için asgari ücretle ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerinde olması gerektiğini savundu.



Enflasyon 5 ise faiz 6 ise siz enflasyon üzerinde bir birim kazanacağınız için tasarrufa gidersiniz, harcama yapmazsınız. Türkiye’deki gibi tasarruf yaparsanız, 100 liranız varsa, 100 bin liranız varsa, 100 milyon liranız varsa, bunu 1 yıl beklettiğinizde sizin alacağınız faiz enflasyonun altındaysa paranız erir.

Türkiye’de 100 lira ile bir tane araba alabiliyorsanız, gelecek sene onu da alamıyorsunuz. 3-5 sene önce bir araba alınan meblağla 55-56 bin lirayla şimdi bir telefon alabiliyorsunuz. Gerçek faizi piyasaya, enflasyona göre ayarlamazsanız insanlar ellerinde para tutmaz.

Şu anda kimse Türk lirası tutmaz bu şartlarda. Tutmuyor zaten, dövize gidiyor, borsaya gidiyor, parasını değerlendirmek istiyor Türk lirasını tutmuyor, bu ne yapıyor enflasyonu artırıyor. Enflasyonla mücadele etmiyor iktidar.

CHP den asgari ücret için flaş öneri!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ekim 2022 tarihinde saat 20.48'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.59 Türk Lirası, euro 18,21 Türk Lirası, altının gramı ise 975 Türk Lirası değerinde.

Yüzde 181 arttı, altından daha fazla değer kazandı!

Selçuk Geçer'in dolar tahminin duyan döviz bürolarına koştu!

'Kesin' diyen İslam Memiş Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön