25 / 04 / 2024

Yüzde 181 arttı, altından daha fazla değer kazandı!

Yüzde 181 arttı, altından daha fazla değer kazandı!

Ukrayna savaşının başlamasıyla Rusya’nın doğal gazı kesmesinin ardından odun fiyatları tam yüzde 181 zamlandı!



Rusya’nın doğal gazı kestiği Avrupa’da enerji krizi büyüyor. Kışın kapıya dayandığı Avrupa ülkelerinde vatandaşlar, alternatif ısınma yolları ararken odun fiyatlarında da güçlü bir yükseliş meydana geldi..

Gazete Duvar’ın aktardığına göre ise, Almanya’da geçen yıl odunun tonu 238 euro iken şu anda 431 euroya kadar arttı.

Oduna talebe artışa bağlı olarak evlerine soba almak ya da şömine yaptırmak isteyenlerin sayısı da epeyce arttı.

Federal Isıtıcı, Klima Satıcıları Birliği Başkanı Frank Ebisch, soba ya da şömine için öngörüşmeye en erken üç ay sonra gün verebildiklerini, yapımının ise bu yıl içinde mümkün olmadığını bildirdi.

Yüzde 181 arttı, altından daha fazla değer kazandı!

Focus dergisine konuşan Ebisch, sektörde eleman eksikliği olduğunu, ayrıca çoğu parçanın Çin'den geldiğini, sobalar için de elektronik parça gerektiğini söyledi. 

Sabah’ın aktardığı bilgilere göre geçen yıl 21 Aralık 2021’de yarım altın 181 Euro iken bugün 178 euro.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön