27 / 04 / 2024

CHP'den Etiler Polis Okulu arazisi için rant uyarısı!

CHP'den Etiler Polis Okulu arazisi için rant uyarısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul milletvekilleri ve bir grup CHP'li Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu arazinin riskli alan ilan edilerek kapatılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.



Cumhuriye t Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba. CHP İstanbul milletvekilleri ve bir grup CHP'li Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu arazinin riskli alan ilan edilerek kapatılması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Okul arazisinin rant alanına açılacağını iddia eden grup üyeleri "Rant ağlarıyla ördüler istanbul'u dört baştan" "Rantsal değil kentsel dönüşüm" yazılı pankart açtılar. 

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu arazinin rant alanına çevrileceğini öne süren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve aralarında milletvekillerinin de olduğu bir grup CHP'li, okul önünde saat 11.30'da basın açıklaması yaptı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı. "Etiler Polis Okulu'nun bir rant operasyonuna tabi tutulmasına karşı çıkmak için buradayız. Görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmak isliyoruz. Etiler bölgesinde çok ciddi miktarda yüksek rant yaratacak araziler var. Dolayısı ile de ilgi çekici bir bölge. Sorun şurada belediye Cumhuriyet halk partili. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'nin direnen üyeleri var. Bu nedenden dolayı bütün yerel meclis, çalışmalarını bypass eden bir çalışmanın sonucunda Çevre ve Şehircilik akanlığı eliyle burayı bir rant alanına dönüştürme içerisindeler" dedi. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Etüer Polis Koleji kamuoyunun yakından bildiği üzere İstanbul'un en değerli arazilerinden biridir. Değeri bir milyar dolara varan bir arazidir. Peki ne yapılmıştır burada. Okul önce İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir. Sonra planlama yetkisi Çevre Bakanlığı'na bırakılmış, Çevre Bakanlığı buraya ticaret merkezi yapmak için bir plan uygulamıştır. Planda emsal değişiklikleri ile milyonlarca dolarlık rant yaratılmış, TMMOB tarafından bu plana dava açılmıştır. Sonra ne olmuştur. 

Mimarlar Odasının davasını engellemek için yine bakanlıkça 2009'da derem için güçlendirme yapılan okul, riskli alan ilan edilmiştir. En sonunda geçtiğimiz günlerde de okulun kapatılması kararı verilmiştir" diye konuştu. 

Kadir Topbaş'a seslendi. Kadir Topbaş hala bu alanın tapusu bizde diyor. Sayın Topbaş'a sesleniyorum. 

1 sene önce tapusu bende diyordunuz. Bu arazinin tapusu hala Büyükşehir'de mi? Yoksa tapular çoktan El Kadı'ya geçti ve bu arazide polis lojmanı yerine Boğaziçi 360 ismiyle bir rant alanı kurulacak mı? Bu arazide güya polis lojmanı yapılacaktı. Şimdi bırakın lojman nerede diye sormayı, tapunun kimde olduğunu sormamız gerek. Ortadaki iddia büyük. 

Bu arazide polis lojmanı yapılacaksa inşaat hakkı neden 100 bin metrekareye çıkarıldı ve yükseklik sınırı neden kaldırıldı. Bu arazide afet riski yoksa neden Afet Riski Altındaki Alanlar kapsamına aldınız? Bu arazi neden İmar ve Koruma yasalarından muaf? Bu arazide polis lojmanı yapılacaksa, yeni imar planında rezidans AV M, otel, restoran izni neden verildi? Bunun için küresel terörist El Kadı ile AVM ve rezidans pazarlığına girildi mi? Bu araziyi Yasin El Kadı'nın şirketine 460 milyon dolar bedelle ihalesiz verdiniz mi?" Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da yaptığı açıklamada, "Burası için bir plebisit düşünüyoruz. Şu noktada halkımızın tercihlerinin, taleplerinin, hassasiyetlerini vurgulayacak, bir yasal sürecin çalışmasını yapıyoruz. Bunu gerekli mercilerle paylaşacağız. 

Eğer bunu plebisit yapılabilir noktaya getirebilirsek, en kısa zamanda bu çalışmayı da gerçekleştireceğiz. Böylece Etiler Polis Okulu'nun kaderini halkımız belirleyecek" dedi. 


Ankara Son Söz


Geri Dön