28 / 03 / 2024

Çiftçiler bu yıl gübreye kaç lira ödeyecek? 1 dekar buğdayın maliyeti ne kadar? 

Çiftçiler bu yıl gübreye kaç lira ödeyecek? 1 dekar buğdayın maliyeti ne kadar? 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, hububatta 2022 senesi için mazot ve gübre desteğinin artırıldığına dikkat çekti. Peki artırılan mazot ve gübre desteği çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltacak mı? İşte mazot ve gübre desteğine ilişkin detaylar...



Mazot gübre desteğinin artırılmasının çiftçilere ne kadar yarar sağlayacağı merak ediliyor. Artırılan mazot ve gübre desteği çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltacak mı? 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, hububatta 2022 senesi için mazot desteğinin dekarda 22 TL'den 75 TL'ye, gübre desteğinin de 20 TL'den 46 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Buna göre, hububatta mazot gübre desteğinde yüzde 188 oranında bir artışa gidildi ve toplam destek miktarı 42 liradan 121 TL'ye yükseltilmiş oldu.

Çiftçiler bu yıl gübreye kaç lira ödeyecek? 1 dekar buğdayın maliyeti ne kadar? 

İlk planda bakıldığında mazot ve gübre desteğinde önemli bir artışa gidildiği dikkatleri çekiyor. Fakat, detaylara bakıldığında, yapılan yüzde 188’lik artışın çiftçiye geçtiğimiz seneden daha çok katkıda bulunmayacak gibi görünüyor. 

Peki artırılan mazot ve gübre desteği çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltacak mı? İşte mazot ve gübre desteğine ilişkin detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön