19 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Hububatta o rakam açıklandı! Şimdi bakın!

Çiftçiler dikkat! Hububatta o rakam açıklandı! Şimdi bakın!

Hububat sektörü bu seneyi 13 milyar dolarlık ihracatla tamamlıyor. İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Hububat sektörü 2022'de yüzde 20,5 artışla 1 milyar 12 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, 9 aylık dönemde de yüzde 28,9 artışla 8 milyar 254 milyon dolar seviyesine yükseldi. İHBİR'in ihracatı da Eylül'de yüzde 18,7 artışla 254,4 milyon dolara yükselirken,  9 aylık dönemde yüzde 22,6 artışla 2 milyar 67 milyon dolar olarak kaydedildi. 

İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, verilerle ilgili yaptığı açıklamada, 13 milyar dolarlık yıl sonu hedefini sorunsuz bir şekilde yakalayacaklarına dikkat çekerek, gelecek dönemde yurt dışında ilgi gören Türk dizilerine yerel ürünleri yerleştirerek yeni bir ihracat atağına başlayacaklarının altını çizdi. 

İşlenmiş tarım ürünleri segmentinde Türk ürünlerinin dünyanın farklı coğrafyalarındaki marketlerde raf bulmayı sürdürdüğünün altını çizen Taycı, burada Türkiye'nin jeopolitik avantajı ile beraber kaliteli ve uygun maliyetli üretiminin önemli role sahip olduğunu dile getirdi. 

Çiftçiler dikkat! Hububatta o rakam açıklandı! Şimdi bakın!

Taycı, ihracatçıların kesinlikle rehavete girmemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Sektörel ziyaretlere ve fuarlara katılmaya devam etmeli, satın alma görüşmelerini düzenli olarak sürdürmeliyiz. Pandemiyle birlikte ülkemiz lehine oluşan fırsatların normale dönmesiyle bu pazarlardan düşmemeliyiz" dedi ve her türlü pazarlama ve markalaşma faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiğini belirtti. 

Taycı, ihracatta olumlu gelişmeler yaşanmasına rağmen emtia fiyatlarının çok artmış olmasıyla beraber bazı ham maddelerin yol ve navlun sürelerinin uzamasının stok miktarlarını ve buna bağlı olarak işletme sermayesi gereksinimlerini yükselttiğinin altını çizdi. 

Çiftçiler dikkat! Hububatta o rakam açıklandı! Şimdi bakın!

Finans ve kaynak noktasında ciddi desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu dile getiren Taycı, konuyla ilgili olarak "Bankaların belirlemiş olduğu limitlerin kurlardan dolayı erimiş olması ve bankaların bu limitleri aynı oranda revize etmemesi ciddi anlamda finansman ihtiyacı yaratıyor" dedi ve bununla ilgili İhracatı Geliştirme (İGE) AŞ ile Eximbank ve diğer finans kuruluşlarıyla görüşmelerin sürdüğünü aktardı. 

Yaklaşık 6,5 milyon ton tahılın dünya piyasalarına ulaştığına vurgu yapan Taycı, hala da ulaşmayı sürdürdüğünü ve Türkiye'nin bu noktada önemli bir hizmet gerçekleştirdiğini dile getirdi. "Bugün Mersin'deki hububat bakliyat ticaretimizle, tarımdaki rekolte oranlarımızla ve Rusya-Ukrayna tahıl koridorunun da gelmesiyle birlikte 'Hububat Borsası İstanbul'da olmalı' düşüncesinin arkasındayız" açıklamasında bulunan Taycı, İhracatçılar Birliği'ndeki tüm başkanlarla birlikte lobi çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. 

Altın için çıldırtan rakam resmen açıklandı! Ezber bozuluyor! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Aklınız çıkacak

BIST 100 endeksinde Eylül şoku! En fazla reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu!

Denizbank'tan emeklilere ilaç gibi kampanya! 55 bin TL ve 36 aya varan vade fırsatı!

Nef Arsa Amerika'da 49 bin dolara arsa! Kaliforniya'da dövizle kira geliri fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön