24 / 04 / 2024

Çiftlik Bank şarküterileri kapandı!

Çiftlik Bank şarküterileri kapandı!

Milyonlarca lirayı toplayıp ortadan kaybolan Çiftlik Bank’ın sahibi ve kurucusu Mehmet Aydın’ın ‘franchising’ yöntemi ile Türkiye genelinde 150 bayilik verdiği bilgisi öğrenildi. 



ÇİFTLİK Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın mağdurları arasında yüzlerce şarküteri sahibi de yer alıyor.  Mehmet Aydın kurduğu Çiftlik Bank şirketi üzerinden Türkiye genelinde 150 tane Franchising bayilik verdi. Mehmet Aydın, verdiği her bayi başına ise 100 bin lira para aldı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Fırat Alkaç'ın haberine göre; franchising yöntemi ile İstanbul’da ise 40 şarküteri açıldı. Mehmet Aydın’ın şirket paraları ile yurtdışına kaçması ile bayiler de kapandı. 

Ancak bayilik ücretini ödeyen ve Çiftlik Bank’tan bal, peynir, sucuk, yumurta gibi gıdalar alan yatırımcılar mağdur oldular ve zarara girdiler. Mehmet Aydın tarafından dolandırılanlar arasında, 6 şarküterisi bulunan M.S.G. de yer alıyor.  Mehmet Aydın’a 1 milyon 200 bin lira para veren M.S.G., dolandırıldığını söyleyerek Çiftlik Bank hakkında şikayetçi oldu. Beşiktaş’daki Çiftlik Bank şarküterisini de kapatan M.S.G., psikolojik sorunlar yaşadığını belirtti.

Çiftlik Bank mağdurlarından M.S.G., sisteme yaklaşık 1 milyon 200 bin lira para yatırarak Çorlu, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Şirinevler, Esenler ve Beşiktaş’ta şarküteriler açtı. M.S.G., dolandırıldığını belirterek, “Çiftlik Bank’ın bilgisayar uygulamasını öğrendim. İnsanlar bu uygulama üzerinden çiftlik hayvanları satın alıp onları besliyordu. Kısa sürede para kazandıklarını söylüyorlardı. Geçen yıl Kasım ayında ben de sisteme dahil oldum. Ben şube açmak istiyordum. Bilgisayar oyununda yatırdığın paranın yüzde 5’i oranında şubelerden ücretsiz alışveriş yapabiliyordun. İlk şubemi kasım ayında Beylikdüzü’nde açtım. İlk bayimi açtığımda onlarca kişi gelip ücretsiz ürünlerini alıyordu. Mesela ben bir ürünü üye kişiye ücretsiz verdim. O ürünün parasını ben Çiftlik Bank’tan alıyordum. Yani ücretsiz verdiğim ürünün parasını yüzde 20 karla merkezden alıyordum. Bu sistem böyle geçtiğimiz ocak aynın sonlarına doğru iyi işledi. Ben bu arada borç bulup 5 şube daha açtım. Bunun yanında Çiftlik Bank’a para da yatırdım. Şube masrafları ve yatırdığım para ile birlikte toplam 1 milyon 200 bin lira zararım oldu. Bize para vermemeye başladılar” diye konuştu.
 


Geri Dön