26 / 04 / 2024

Çiğdem Karaaslan: Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz!

Çiğdem Karaaslan: Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili konuştu. Karaaslan, enkaz altından yaralı kurtarmanın disiplin ve profesyonellik işi olduğunu belirtti ve "Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeliyiz" dedi...



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, öğrencilerle Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti. Karaaslan, "Sellerin, heyelanların ve benzeri doğa olaylarının gerçekleşmesi ihtimalinden yola çıkarak, şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi alan Karaaslan, enkaz altından yaralı kurtarmanın disiplin ve profesyonellik işi olduğunu belirtti. 

Çiğdem Karaaslan: Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz!

AFAD'ın tüm afetlerde vatandaşın önce can, sonra mal güvenliğini sağlayan Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Karaaslan, "AFAD, afetlerde gönüllü görev yapmak isteyen vatandaşlara da eğitim veriyor. Her yaş grubundan vatandaşlarımızı e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmak için başvuruda bulunmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Elazığ ve Malatya'daki depremde vatandaşların yarasının olayın ilk gününden itibaren sarılmaya başlandığını vurgulayan Karaaslan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bölgede hasarlı ve ağır hasarlı binalar yıkılıyor, bunların yerine yenileri yapılacak. Onun için orada hızla çadır kentler kuruldu ve vatandaşlarımız oralara yerleştirildi. Sonrasında konteyner yapılara vatandaşlarımız yerleştirildi. İnşallah en kısa zamanda yeni konutlarına yerleştirilecekler. Türkiye'nin bu anlamda karşı karşıya kaldığı riskler çok fazla. İklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Türkiye'de de aşırı yağışlardan kaynaklanan sellerin, heyelanların ve benzeri doğa olaylarının gerçekleşmesi ihtimalinden yola çıkarak, şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz."

Karaaslan, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu ifade ederek, "Başta İstanbul'da olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında 1999 depremi öncesindeki sağlıksız yapılaşmaların yerine son 17 yılda sağlıklı, depreme dayanıklı konutların yer aldığı kentsel dönüşüm hamlesi başladı. Bugün yaşadığımız depremler, bunun ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Sağlıklı konutların oluşturulması için çalışmalarımız hızla devam edecek. Türkiye'de kentsel dönüşümün gerçekleşmediği tek bir il kalmadı. Aynı duyarlılık ve çalışma azmi ile hızla sağlıklı konutlar, sağlıklı yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Vatandaşların afet anında ve sonrasında toplanma alanlarını e-devlet üzerinden görebildiğini hatırlatan Karaaslan, tüm vatandaşların bunu öğrenmesi gerektiğine de dikkat çekti. 

TÜYAP Karadeniz 6. Kitap Fuarı'nı gezen Karaaslan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatına da gitti.

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

 


Geri Dön