17 / 04 / 2024

Çiğdem Karaaslan'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Çiğdem Karaaslan'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 17 Ağustos depremi nedeniyle yaptığı açıklamada kentsel dönüşümüne yönelik açıklamada bulundu. 



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi yıldönümüne yönelik yazılı açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karaaslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin yıldönümünde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara rahmet, yakınlarına sabırlar diledi.

Çiğdem Karaaslan dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Türkiye'nin yüzde 66'sının deprem riski altında olduğunu söyleyen şunları söyledi: 

"Üzerinden geçen 22 yıla rağmen o günü ve yitirdiğimiz canlarımızı hiç unutmadık. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, depremlerde telafisi zor acılar yaşamamak için 'bedeli ne olursa olsun' diyerek başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesi ile ülkemizin dört bir yanında afetlere dayanıklı konutlar inşa ederek Türkiye'deki binaların yüzde 55'ini güvenli hale getirdik. Başlattığımız büyük dönüşüm ile tüm il ve ilçelerde riskli yapıları güvenli yapılara dönüştürmeye devam ediyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde iklim değişikliğine bağlı aşırı hava olayları nedeni ile yaşanan afetlerin maalesef arttığı bu günlerde, altyapısıyla, konut dokusuyla, açık alan kullanımları ile sağlıklı ve güvenli şehirler oluşturmak için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Türkiye'deki binaların yüzde 55'i güvenli!


Geri Dön