24 / 04 / 2024

Çiğdem Karaaslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Çiğdem Karaaslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan "Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi bir üst lige çıkaracağız" dedi.



AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 8 Kasım tarihinde kutlanan Dünya Şehircilik Günü nedeniyle partisinin 81 il çevre, şehir ve kültür başkanlarının katılımıyla, genel merkez konferans salonunda gerçekleştirilen programda önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk medeniyetinde kentlerin yalnızca barınma ihtiyacının karşılandığı yerler olmadığını kaydeden Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, şehircilik konusunda son 19 senede atılan adımlarda öncü bir lider olduğunu dile getirdi.

Önemli açıklamalar yapan Karaaslan, toplamda 111 millet bahçesi açtıklarını, 81 kentte toplam 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmayı planladıklarını kaydetti.

Çiğdem Karaaslan dan Kanal İstanbul açıklaması!

Çiğdem Karaaslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz büyük projeleri yaparken ana muhalefet ne yaptı dersiniz? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 gün önce 'Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak, ama alan olursa çok ağır bedeller ödeyecek' şeklinde tehditlerde bulundu. Aynı gün, ülkemizdeki büyükelçilere mektup göndererek, -ki bu da alıştığımız bir yöntemi, ülkemizi dış dünyaya şikayet etmek- Kanal İstanbul Projesi'nin uygulanmasının önlenmesi için çağrıda bulundu. Bu sığ bakış açısını vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz. Yatırımlara bu mektupta karşı çıkarken, iklim krizi vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, ülkemizdeki güven ve huzur iklimini bozmaya çalışan asıl krizin kendisidir."

Çiğdem Karaaslan dan Kanal İstanbul açıklaması!

Karaaslan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Hem deprem riski ile karşı karşıya olan hem de kentsel dönüşüm ihtiyacı çokça olan İstanbul'da, dünyaya şehircilik anlamında son noktayı göstereceğiz. İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin dünyadaki örnek uygulamalarından birine hizmet edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, tüm canlıları merkezine alan Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi bir üst lige çıkaracağız. Daha çok yapacaklarımız var. Sayın Genel Başkan'ımızın liderliğinde, bizlere çizdiği istikamette, ona yol arkadaşı olmanın bilinci ve sorumluluğuyla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz."

 

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!


Geri Dön