25 / 04 / 2024

Çiğli’de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

Çiğli’de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde yaklaşık 170 dönümlük bir alanın parselasyon planı iptal edildi. Bölgede bulunan yaklaşık 4 bin ruhsatlı konut kaçak durumuna düştü.



İzmir'in Çiğli ilçesi Esentepe Mahallesi'nde yaklaşık 170 dönümlük bir alanın parselasyon planı iptal edildi. 1993 yılında yapılan planlamada yapılan bazı hatalar nedeniyle bir hak sahibinin 23 yıl sonra açtığı dava sonucunda mahkeme 2 yıl önce mevcut parselasyon planının iptaline karar verdi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgede 1993 yılından bugüne kadar inşa edilen yaklaşık 4 bin ruhsatlı konut kaçak durumuna düştü. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çiğli Müteahhitler ve İş Adamları Derneği Başkanı Barış Öncü, "Bitmiş olan evler bile kaçak duruma düştü. İnşaat ruhsatını almış inşaatlar durduruldu. Yıllarca dişinden, tırnağından artırıp bir konut sahibi olabilen vatandaşların oturma ruhsatlı evleri bile kaçak durumda" diye konuştu.

Mahkemelerin yasalar doğrultusunda yapabileceği bir şeyi olmadığını söyleyen AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır ise, çözümün şikayet sahibinin davadan vazgeçmesi veya belediyenin yeniden parselasyon planı yapmasının gerektiğini kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a durumu aktardıklarını belirten Nasır, "Gerekirse TBMM'ye kanun teklifi vereceğim" ifadelerini kullandı.


Geri Dön