26 / 04 / 2024

Cık Cık Hamamı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

 Cık Cık Hamamı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

1. Murat tarafından 1366 yılında yaptırılan Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olan ancak bakımsızlık yüzünden yıllardır harabe durumundaki hamamın restorasyonu tamamlandı...




Osmanlı Sultanı 1. Murat tarafından 1366 yılında yaptırılan Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olan, ancak bakımsızlık yüzünden yıllardır harabe durumundaki ''Cık Cık Hamamı''nın restorasyonu tamamlandı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi hamamın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gerek Bursa gerekse tüm Osmanlı coğrafyasındaki ecdat yadigarı eserlere sahip çıktıklarını, ecdadın izi olan her yerde olmaya çalıştıklarını söyledi. 


Cumhuriyet döneminden arkeolojik dönemlere kadar kentte ne kadar tarihi değer varsa hepsini gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Altepe, şöyle konuştu: 


''Bugün açılışını yaptığımız hamam da Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olarak Sultan 1. Murat döneminde yapılmış. Sultan Külliyeleri ile ilgili yetkiyi bakanlığımızdan (Kültür ve Turizm Bakanlığı) alır almaz buradaki çalışmaları başlattık. Hamamın tapu kayıtlarında olan ancak sonradan kaybolan sıcak suyunu, kazı çalışmalarıyla tespit edip, yeniden hamama getirdik. Caminin üst katındaki medresede eğitim gören öğrenciler ve bölgedeki bekarlar tarafından kullanılan ve ücretsiz olduğu için 'Gir-Çık Hamamı' olarak anılan tarihi yapı, yine aynı işlevi görevi görecek. Bursa'mıza hayırlı olsun.'' 


Altepe ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra hamamı gezdi. Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile çok sayıda davetli katıldı. 


AA


Geri Dön