26 / 04 / 2024

Cık Cık Hamamı

Cık Cık Hamamı

1. Murat tarafından 1366 yılında yaptırılan Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olan ancak bakımsızlık yüzünden yıllardır harabe durumundaki hamamın restorasyonu tamamlandı...

Cık Cık Hamamı'nda restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere!

Turizm gelirlerine katkı sağlayacak önemli bir eser daha günışığına çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın Çekirge semtindeki Cık Cık Hamamı'nda restorasyon çalışmalarında gün sayıyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Ankara'ya 5 milyon TL'lik hamam inşa ediliyor!

Çamlıdere Belediyesi Ankara'ya, Türkiye'nin en büyük hamamlarından birini inşa ettiriyor. 31 Ağustos’ta ihalesine çıkılan ve 17 Eylül’de sözleşmesi imzalanan en büyük hamam ve sosyal tesisi 5 milyon 70 bin liraya yaptırılıyor.

V. Murad Av Köşkü hamamının restorasyonuna tepki!

2014 yılında başlayan inşaat çalışmaları sonrasında V. Murad Av Köşkü'nün son görünümü tepki topladı. Hamam restorasyon sonrası ‘oldukça modern’ bir görünüme kavuştu. 

Melikgazi Güllük Hamamı restore ediliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın girişimleri ve desteği ile Gülük mahallesinde bulunan tarihi hamam restore edilerek tekrar hayat bulacak.

Iğdır Ortaköy Hamamı'nın restorasyonu köylülere umut oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hamamı olan tarihi Ortaköy Hamamı'nın restore edilip turizm kazandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

Samsun Bafra'da 350 yıllık hamam satılıyor!

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde de geçen 350 yıllık hamamın sahibi, satışa çıkardığı tarihi yapının turizme kazandırılmasını istiyor.

Balıkesir’deki tarihi hamam restore edilmeyi bekliyor!

Balıkesir’de Sultan 2. Mahmut’un yaptırdığı 200 yıllık hamamın harabe görüntüsü yürek burkuyor. Kurnaları çalınan ve tahrip edilen hamamın aslına uygun olarak restore edilmesi gerekirken, bugün evsizlerin barınağı olduğu görülüyor.

Aypin Dizayn ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Aypin Dizayn ve İnşaat Limited Şirketi, Nurşen Meral tarafından 50 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Üsküdar, Mimarsinan Mahallesi, Büyük Hamam Sokak 'ta kuruldu.

300 yıllık hamam kazara yıkıldı!

İstanbul’daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan kalma Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri...

Harran'da 1.400 yıllık hamam kalıntıları bulundu!

Harran Örenyeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Önal: ''Duvarların sıvalı olması ve hemen yanı başında su kuyularının ortaya çıkarılması nedeniyle kalıntının büyük ihtimale hamama ait olduğunu değerlendiriyoruz" dedi

Erzurum'un doğu yakasına meydan geliyor!

Yeni düzenlemeyle adı Kurtuluş Mahallesi olan Köseömerağa mahallesinde bulunan tarihi Gümrük Hanı, Gümrük Hamamı ve Gümrük Camiini içerisine alan büyük bir alana Şehir Meydanı oluşturmak için Ali Korkut hazırlıklara başladı...

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'nde yıkım töreni halay çekilerek gerçekleştirildi!

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Bağcılar'da, Kirazlı Mahallesi'nde bulunan Yuvam Sitesi'ndeki binaların yıkımı törenle gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem bizi yıkmadan biz yıkalım dedi...

Cık Cık Hamamı Haberi

Cık Cık Hamamı


Osmanlı Sultanı 1. Murat tarafından 1366 yılında yaptırılan Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olan, ancak bakımsızlık yüzünden yıllardır harabe durumundaki ''Cık Cık Hamamı''nın restorasyonu tamamlandı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi hamamın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gerek Bursa gerekse tüm Osmanlı coğrafyasındaki ecdat yadigarı eserlere sahip çıktıklarını, ecdadın izi olan her yerde olmaya çalıştıklarını söyledi. 


Cumhuriyet döneminden arkeolojik dönemlere kadar kentte ne kadar tarihi değer varsa hepsini gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Altepe, şöyle konuştu: 


''Bugün açılışını yaptığımız hamam da Hüdavendigar Külliyesi'nin bir parçası olarak Sultan 1. Murat döneminde yapılmış. Sultan Külliyeleri ile ilgili yetkiyi bakanlığımızdan (Kültür ve Turizm Bakanlığı) alır almaz buradaki çalışmaları başlattık. Hamamın tapu kayıtlarında olan ancak sonradan kaybolan sıcak suyunu, kazı çalışmalarıyla tespit edip, yeniden hamama getirdik. Caminin...