28 / 03 / 2024

Çimento fiyatları 13 Şubat 2015!

Çimento fiyatları 13 Şubat 2015!

Çimento, su ile karıştırılıp plastik hamur durumuna geldikten bir süre sonra havada ya da su içinde yavaş yavaş katılaşır. İşte çimento fiyatları 13 Şubat 2015...




Çimento sektöründe fiyatlar bir yıl içinde tam yüzde 40 oranında arttı. Çimentodaki bu artış, inşaat maliyetine yüzde 35 olarak yansıdı. Çimento fiyatları 13 Şubat 2015 hakkında bilgi vermeden önce çimento türleri hakkında bilgi verelim;



Çimento türleri:


Yüksek Fırın Cüruf Çimentosu: Granüle yakın fırın cürufu ile Portland çimentosu klinkeri karışımının az miktarda alçıtaşı ile öğütülmesi ile elde edilir. 


Portland Çimentosu: Betonarme yapılarda kullanımı en yaygın çimento türüdür. Portland çimentosu belirli oranda kalkertaşı (CaCO3) ve kilin (SiO2 ve Al2O3) karıştırılıp klinkerde pişirilmesinden sonra bilyali degirmende öğütülmesiyle elde edilir. Çimentonun sertleşmesini geciktirmek üzere klinkere bir miktar alçı taşı da eklenir.


Traslı Çimentolar: Traslar silisli ve alüminli maddeler içeren volkanik tüflerdir. Kendi başlarına bağlayıcılık özellikleri olmamasına rağmen, çimentoda mevcut kireçle bu özelliği kazanırlar. 


Katkılı Çimentolar: Portland çimentosu klinkerinin ağırlıkça en fazla %19'nun puzolanik malzeme ile değiştirilmesi ve alçı taşı eklenmesiyle elde edilir. Katkılı çimento tarslı çimento için belirtilen özelliklere sahiptir fakat traslı çimentodan farkı puzolan oranının daha fazla olmasıdır.


Diğer Çimento Türleri :

Sülfata Dayanıklı Çimento

Uçucu Küllü Çimento

Süper Sülfat Çimentosu

Erken Dayanımı Yüksek Çimento


Çimento fiyatları 13 Şubat 2015



Çimento fiyatları 13 Şubat 2015!



Çimento fiyatları 13 Şubat 2015!






Geri Dön