28 / 03 / 2024

çimento fiyatları 2014

çimento fiyatları 2014

Çimento, su ile karıştırılıp plastik hamur durumuna geldikten bir süre sonra havada ya da su içinde yavaş yavaş katılaşır. İşte çimento fiyatları 13 Şubat 2015...

Çimento fiyatları 26 Ocak 2015!

Rekabet Kurumu'nun 'rekabeti ihlal gerekçesiyle' bugüne kadar kestiği 88 milyon TL'lik cezaya aldırmayan çimento sektöründe fiyatlar bir yılda yüzde 40, son üç ayda yüzde 11 arttı. İşte Çimento fiyatları 26 Ocak 2015

Çimento fiyatları 2014!

Çimento fiyatları, çimentonun özelliklerine, türüne ve kullanılacağı bölgeye göre değişkenlik gösteriyor. Peki, 2014 yılında beyaz çimentonun fiyatı ne olacak? İşte çimento fiyatları 2014 bu haberde...

1931'de çimento fiyatlarını düşürmek için adım atılmış!

Çimento fiyatları günümüzde olduğu gibi geçmişte de gündemin önemli konuları arasında yer almış. 1931 yılında çimento fiyatları düşürmek için bir adım atılmış. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

Konut sektöründe dengesiz fiyat hareketleri mercek altında! Çimento fiyatlarında inceleme devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı değerlendirmede, dengesiz fiyat artışlarına karşı otomotiv sektöründe olduğu gibi benzer uygulamaların gayrimenkul piyasasında da devreye alınacağını duyurmuştu. 

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

Çimento sektörü 2024'e hızlı giriyor! Hedef yüzde 20 büyüme! Eylül 2023 çimento fiyatları ne kadar?

ÇCSİB Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, deprem sonrası artan iç talebi de dikkate alarak, ihracatta yüzde 20’lik bir azalma yaşayacağını, 2024 yılında ise yüzde 20’lik kaybı yeniden kazanacaklarını açıkladı.

2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi

İnşaat projeleri için temel malzemelerden biri olan çimento, yapıların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından büyük önem taşıyor. Peki 2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg,3 kg,5 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi.

1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi

İnşaatın en önemli yapı malzemelerini başında gelen çimento fiyatları merak ediliyor. 1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan çimento fiyatları resmen fırladı. 1 KG çimento fiyatına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatlarına zam geldi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 13 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün vagzeçilmez malzemelerinden olan çimentonun fiyatı merak ediliyor. Çimento toorba fiyatı ne kadar? 50 KG torba çimento fiyatı en çok araştılanlar arasında yer alıyor. Edinilen bilgiye göre çimneto fiyatlarına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu?

Fiyatlar sabitlenecek denildi ama yüzde 20 arttı! Fiyatları duyanların aklı çıktı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen 11 şehirde inşaat malzemesi fiyatlarının sabitleneceği duyurulmuştu. Fakat çimento fiyatlarının yüzde 20 artırıldıktan sonra sabitlendiği ortaya çıktı. Çimentoya bağlı olarak betonda da benzer yükselişler meydana geldiği ifade edildi.

Çimento fiyatları yüzde 20 zamdan sonra sabitlendi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 15 Nisan 2023 çimento fiyat listesi

Depremden etkilenen 11 ilde inşaat malzeme fiyatları çimento fiyatları yüzde 20 zamdan sonra sabitlendi! Peki Çimento fiyatları ne kadar oldu? 15 Nisan 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatı neden artıyor? 50 kiloluk çimento fiyatı ne kadar? 13 Nisan 2023 fiyat listesi!

Çimento fiyatları inşaat sektöründe olan pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

çimento fiyatları 2014 Haberi

çimento fiyatları 2014


Çimento sektöründe fiyatlar bir yıl içinde tam yüzde 40 oranında arttı. Çimentodaki bu artış, inşaat maliyetine yüzde 35 olarak yansıdı. Çimento fiyatları 13 Şubat 2015 hakkında bilgi vermeden önce çimento türleri hakkında bilgi verelim;



Çimento türleri:


Yüksek Fırın Cüruf Çimentosu: Granüle yakın fırın cürufu ile Portland çimentosu klinkeri karışımının az miktarda alçıtaşı ile öğütülmesi ile elde edilir. 


Portland Çimentosu: Betonarme yapılarda kullanımı en yaygın çimento türüdür. Portland çimentosu belirli oranda kalkertaşı (CaCO3) ve kilin (SiO2 ve Al2O3) karıştırılıp klinkerde pişirilmesinden sonra bilyali degirmende öğütülmesiyle elde edilir. Çimentonun sertleşmesini geciktirmek üzere klinkere bir miktar alçı taşı da eklenir.


Traslı Çimentolar: Traslar silisli ve alüminli maddeler içeren volkanik tüflerdir. Kendi başlarına bağlayıcılık özellikleri olmamasına rağmen, çimentoda mevcut kireçle bu özelliği kazanırlar. 


Katkılı Çimentolar: Portland çimentosu klinkerinin...