23 / 04 / 2024

Çimento sektörünün ihracatı 2021'de artacak!

Çimento sektörünün ihracatı 2021'de artacak!

İhracattaki artış trendimiz devam eder diyen Suat Çalbıyık, Çimento sektöründe 2021 beklentilerini ve öngörülerini anlattı.



Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, çimento sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İhracattaki artış trendimiz devam eder diyen Suat Çalbıyık, Çimento sektöründe 2021 beklentilerini ve öngörülerini anlattı.

Çimento sektörünün ihracatı 2021 de artacak!

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Çalbıyık, şöyle konuştu:

Çimento sektöründe 2021'de ekonomik dengeyi ihracat temelli politikalarla sağladık. Yeni yılda da, ihracattaki artış trendimizin devam etmesini bekliyoruz. Reform çalışmaları, Yeni Ekonomik Program ve aşı çalışmalarındaki gelişmeler doğrultusunda, Türkiye ekonomisinin 2021 yılında pozitif yönlü bir yol izleyeceğini düşünüyorum. İnşaat sektöründe yaşanan talep azalmasına ve pandemi kısıtlamalarına karşın sektörümüz bu süreçte istihdam kaybı yaşamadı. 2019'da çimento için küresel kaapsite kullanım oranı ortalamma yüzde 57 düzeyinde iken, Türkiye'de bu oranın yüzde 40 civarında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, sektörümüzün yeni yatırıma ihtiyacı bulunmuyor. İhracattaki gücümüzü korumak için globalde yerel oyuncu olmaya yönelik yatırımlar önceliğimiz olacak. Gelecek dönemde ise e-ticaretin toplam ekonomiden alacağı pay büyüyecektir. Kişisel olarak büyüme eğilimi kuvvetli start-up'lar, ülkemizin kalkınmasına ve ekonomisine katıkı sağlayacağına inandığım Ar-Ge projeleri ile çeşitli sanayi kollarına yatırım yapmayı tercih ediyorum.

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!


Geri Dön