19 / 04 / 2024

Çimsa’da formülün adı ile yeni bir dönem başlıyor!

Çimsa’da formülün adı ile yeni bir dönem başlıyor!

Çimsa, sektöre örnek oluşturan ar-ge gücü sayesinde, gri çimentonun yanı sıra beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle global bir marka olmaya devam ediyor.



Çimsa, sektöre örnek oluşturan ar-ge gücü sayesinde, gri çimentonun yanı sıra beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle global bir marka olmaya devam ediyor.


Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “İnovasyonla bir yandan çimentonun, estetiğin ve sürdürülebilirliğin hammaddesi olarak yeniden keşfedilmesini amaçlıyoruz, diğer yandan da beklenti ve ihtiyaçları öngörerek, pazar trendlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.


Türkiye’de ve dünyada önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden biri olan Çimsa’nın bugün ulaştığı başarının ardında, fark yaratan, yeni ve yenilikçi yaklaşımı yatıyor. Çimsa, 2000 yılından bu yana, Türkiye’nin ilk ve tek Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik özel ürünler geliştiriyor. “Benimsediğimiz yenilikçi yaklaşımla; Çimento sektöründe inovasyonu yaparsa Çimsa yapar! ” diyen Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, formülün adını ‘Çimsa’ olarak açıkladı.


Çimsa hayata geçirdiği ilklerle çimento sektörüne örnek ve öncü oluyor


‘Formülün adı: Çimsa’ lansmanında konuşma yapan Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı ve Çimsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, “Çimsa bugün, 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyor, Çimsa menşeli ürünler dünyanın dört bir yanında, geleceğin yapılarının inşasında kullanılıyor. Çimsa çimento ve yapı sektöründe birçok ilklere imza atmış örnek bir şirkettir. 1990 yılında dünyada ilk kez, isteğe bağlı değişebilen gri/ beyaz klinker üretim hattını devreye aldı. 2000 yılında 600 bin ton kapasiteli yeni beyaz klinker hattının devreye alınması ile Çimsa Mersin Fabrikası, dünyada tek çatı altındaki en yüksek kapasiteli beyaz çimento tesisi oldu.


Yine aynı yıl, Türkiye’deki ilk Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. 2002’de Türkiye’de ilk kez Kalsiyum Alüminat Çimentosu üretmeye başladı. 2008 yılında Türkiye’de tesis sayısı bazında hazır beton sektöründe en büyük üretici oldu. Çimsa, sadece operasyonel anlamda değil, çevreci yaklaşımı ile sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesini bugüne kadar sürdürdü. Çimsa’nın, bugün gündeminde olan iki yatırımla Türkiye’de ve dünyada daha üst sıralara yükseleceğine inanıyoruz” dedi.


Çimsa’yı ‘Formülün Adı’ yapan değerler


Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay da “Çimsa’yı sektörde rakiplerinden ayrıştıran en önemli fark, müşterilerimizin beklediği ürün ve hizmet standartlarına ulaşmak için yaptığı yatırımlardır. İnovasyon, bu yatırımlar içinde son 15-20 yıldır her zaman, öncelikli ve önemli konu olmuştur. Biz, inovasyon üssü olan Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezimizdeki çalışmalarla bir yandan çimentonun, estetiğin ve sürdürülebilirliğin hammaddesi olarak yeniden keşfedilmesini amaçlıyoruz. Diğer yandan da beklenti ve ihtiyaçları öngörerek, pazar trendlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefliyoruz. İnovasyonla yaşam kalitesinin ve çevrenin iyileştirilmesine katkıda bulunurken, bunu aynı zamanda kendi rekabet üstünlüğümüzü oluşturmaya yönelik stratejik bir araç olarak benimsiyoruz” diye konuştu.


Genel Müdür Nevra Özhatay, Çimsa’yı ‘Formülün Adı’ yapan değerleri ‘Performans, Çeşitlilik, 7/24 çözüm, Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik’ olarak açıkladı:


“44 senelik genç bir şirket olarak kazandığımız tecrübenin üzerine her geçen gün yeni formüller ekleyerek, müşterilerimize yüksek performanslı ürünler sunuyoruz. Performansımızı, alanında uzman ekibimize, bilgi birikimimize ve üretim-tedarik zincirimizin her aşamasındaki özenli kontrollerimize borçluyuz. İş ortaklarımızın ihtiyaçlarına göre özel olarak şekillendirdiğimiz çözüm portföyümüz ile ürünlerine katma değer sunuyor ve onları rekabette bir adım öne taşıyoruz. Zaman, bugün en iyi şekilde değerlendirmemiz gereken bir kaynak… İşte biz de müşterilerimizin her bir siparişinin istediği zamanda istediği yerde olduğundan emin olmak istiyoruz. Diğer yandan Çimsa Araştırma ve Uygulama Merkezi, yüksek performansımızın ve geniş ürün portföyümüzün temel dayanağı. Sürdürülebilirlik de yine Çimsa’da son dönemde büyük önem verdiğimiz bir yatırım alanı. Şirketimizin adının sürdürülebilirlikle anılması için çalışıyoruz. Bu politikayı kurum kültürünün bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz.”


Nevra Özhatay, “İşte formül budur, formülün adı Çimsa’dır. Tabii ki bu formül, biz daha iyisini bulana kadar geçerli…” dedi.


Çimsa’da ‘Formülün adı’ ile yeni bir dönem başlıyor


Bugün Çimsa, gri çimentonun yanı sıra Beyaz Çimento ve Kalsiyum Alüminat Çimentosu gibi özel ürünler geliştirme gücüne sahip, dünyanın sayılı çimento üreticilerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Çimsa, geniş üretim ve dağıtım ağı sayesinde Beyaz Çimento ticaretinde dünya lideridir.


Çimsa Beyaz Çimento ve Özel Ürünler Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan da ‘Formülün Adı: Çimsa’ lansmanında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çimsa olarak özel ürünlerde her zaman ilklere imza attık. Enerjimizi ve heyecanımızı kaybetmeden sürekli daha iyisini, farklısını ve özelini aramayı sürdürüp yarını inşa etmenin yollarını aradık. Ve uzun süren çalışmalarımız sonucunda bugün sizlerle formülün adı altında klasik ürünlerden inovatif çözümlere giden yarınlarımızı inşa edecek yolculuğumuzu başlatıyoruz. «Formülün adı» çok dinamik ve esnek bir yapı. Bu yapı siz değerli iş ortaklarımıza tek bir üründen oluşan portföyler yerine, her bir sektörün ihtiyaçlarına odaklanılarak titizlikle formülize edilmiş ve o segmente özel bir performans içeren çözümler sunuyor. Bu sayede sizlerin de reçetelerinizi esnekleştiriyor, sizlerin oyun alanını daha da genişletecek bir yapı sunuyor. «Formülün adı» çatısı altında yenilikçi yaklaşımımızı yansıtan ve sektörümüzde ilk olan görsel bir dil yarattık. Bundan sonra bu görsel dil torbalarımızdan broşürlerimize, web-sitemizden sosyal medyaya kadar bütün mecralarda ön planda olacak ve çözümlerimizi kısa ve öz bir şekilde dile getirecektir. Bu ürünlerimizi denemek ve reçetelerinize getireceği avantajları test etmek için satış ekibimiz ve AR-GE ekiplerimiz ile irtibata geçebilir, formulunadi.com web sitemizden, formülün adı sosyal medya hesaplarımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.”



Geri Dön