19 / 04 / 2024

Çin, 303 dev projeyle ekonomisini şahlandıracak!

Çin, 303 dev projeyle ekonomisini şahlandıracak!

Çin ekonomisini şaha kaldırmak için 303 projeyi hayata geçireceğini duyurdu. Çin 3 yıl içerisinde yeni karayolları, demiryolları, havalimanları, tramvay hatları ve su kanalları inşa etmek amacıyla 724 milyar dolar ayırdığını duyurdu.



Çin Ulaştırma Bakanlığı'nın dün akşam internet sayfasında yayınladığı haber, ülke ekonomisi için yeni bir heyecan yarattı.


Ulaştırma Bakanlığı 3 yıl içerisinde ulaştırma altyapısına 724 milyar dolar harcanacağını açıkladı. 303 dev projeyle ülke genelinde yeni karayolları, demiryolları, havalimanları, tramvay hatları ve su kanalları inşa edilecek.


Çin hükümetinin demir-çelik, çimento ve enerji sektörlerini desteklemek amacıyla 303 projeyi hayata geçirmeye karar verdiği belirtiliyor.


Çin'in başkenti Pekin'deki havalimanından komşu eyalete ulaşmak için inşa edilen hızlı tren hattı için 4 milyar dolar ayrıldı.


Çin ulaşıma 3 yıl içerisinde 724 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladıktan sonra borsası yeniden yükselişe geçti.



Çin, 303 dev projeyle ekonomisini şahlandıracak!



Çin'in en az gelişmiş eyaletlerinden biri olan Guizhou'de Avrupa'nın en büyük futbol stadyumu Camp Nou'dan iki kat daha büyük bir stat inşa ediliyor. Söz konusu stadyumun maliyetinin 180 milyon dolar olacağı belirtiliyor.


Çin'in ulaşım altyapısına 724 milyar dolar harcayacağını açıklamasının ardından son iki ayın en düşük seviyesini yaşayan Çin borsası yeniden yükselişe geçti.




Sabah


Geri Dön