27 / 04 / 2024

Muharrem Usta: Akyazı Stadı bizi şahlandıracak!

Muharrem Usta: Akyazı Stadı bizi şahlandıracak!

Muharrem Usta, Akyazı için Trabzonspor'un yeni yüzü olduğunu söyledi. Trabzonspor Başkanı, "Akyazı Stadı bizi şahlandıracak. Burası 24 saat yaşayacak bir yer olacak. Kulübümüze 100 milyon TL gelir sağlayacağız" diye konuştu.



Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta, inşaatı devam eden Akyazı Stadı'nı gören hakim bir tepede TAKVİM'e konuştu. Bordomavili kulübün başkanı statla ilgili konuşurken umut doluydu. Usta, "Trabzonspor'un geleceği, Trabzon'un yeni yüzü" dediği Akyazı Stadı'na taşınmalarıyla birlikte kulübün de şahlanacağını belirtti. Usta "Akyazı Projesi, Trabzonspor'un yeni yüzü. Akyazı, Trabzon'un en önemli yerleri arasında. Burası bittiğinde bu şehre ve bu kulübe kazandıracaklarını düşündükçe heyecanlanıyorum. Taraftarımızın da yeni stadımızı benimsemesi için birçok farklı proje hazırladık" dedi. Akyazı Stadı'nın etrafına müze ve restoranlar yapacaklarını söyleyen Usta, " İnsanların buraya sadece maç için gelmelerini istemiyoruz. Stadımıza gelenlerin burada daha çok vakit geçirmesini istiyoruz. Sadece erkekler de değil, kadınlar, çolukçocuk stadımızı dolduracağız" dedi.


KULÜBE 100 MİLYON TL'LİK GELİR SAĞLAYACAĞIZ

Stadın yapımı tamamlandıktan sonra locaları 100 bin ila 1 milyon TL arasındaki fiyatlara satacaklarını ifade eden Usta, "Kulübümüze 100 milyon TL'lik gelir sağlayacağız. Sadece kombine, bilet, loca geliri de değil Akyazı 24 saat yaşayacak bir yer olacak. Buranın çevresindeki arazilerden de faydalanarak Trabzonspor'a gelir getirici hamleler yapmak için uğraşıyoruz. Stadın isim hakkı için de temaslarımız sürüyor. Acele etmiyoruz. En iyi teklifi alana kadar bekleyeceğiz" diye konuştu.


PROJE İŞTE BÖYLE OLACAK

Usta Akyazı Stadı'nın açılışının çok görkemli olacağını söyledi. Usta "Türkiye'de daha önce görülmemiş bir açılış yapacağız. Arda Turan'ın oynadığı Barcelona'yı getirmek için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.


Yunus Emre SEL/Takvim



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Akyazı, Trabzon'un simgesi olacak. Locaları 100 bin ila 1 milyon lira arasına satıp 100 milyon lira gelir elde edeceğiz.

Stadın etrafına müze ve restoranlar yapacağız. Maçtan maça gidilen bir yer olmayacak. Burası 24 saat yaşayacak.Taraftarların kombinelere yoğun ilgi göstereceğinden hiç şüphemiz yok. Çünkü gelecek sezon çok farklı olacak.

Trabzonspor’un yeni evi olacak Akyazı Stadı’nda geri sayıma geçildi. Gelecek sezona yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanan yeni stadın son durumunu anlatan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Akyazı’nın bitmesiyle birlikte kulübe ciddi bir gelir yaratılacağını ifade etti. 122 loca olduğunu ve sadece locaları 100 bin ila 1 milyon lira arası fiyatlara satıp kulübe en az 100 milyon lira gelir sağlamak istediklerini ifade eden Usta, “Stadın etrafına müze ve restoranlar yapacağız. 24 saat yaşayan bir yer olacak. Çevredeki arazilerden de faydalanacağız” dedi.


GÖRÜLMEMİŞ BİR AÇILIŞ OLACAK

Taraftarların yeni stadı benimsemeleri için projeleri olduğunu da vurgulayan Usta, “40 bin 461 kapasiteli stadı doldurmak için sadece erkek taraftarlarımız değil, aileler, çocuklar ve özellikle kadın taraftarlarımızı da buraya çekeceğiz. Orada 40 bin kişi ile aile ortamı ile görülmemiş bir açılış yapacağız” diye konuştu.


BARCELONA İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Çok önemli yıldızları yeni statlarına getirmek istediklerini anlatan Muharrem Usta şu ifadeleri kullandı: “İspanyol devi Barcelona ile sezon açılışı için görüşmelerimiz devam ediyoruz. Taraftarımıza yeni mabedimizde yıldız futbolcu ve teknik adamları izletmek istiyoruz. Bu yüzden kulübümüzün gelirlerinin artması çok önemli. Bu noktada taraftarın Akyazı Stadyumu için satışa sunulacak olan kombinelere yoğun ilgi göstereceğinden şüphemiz yok.”


MBİA KRİZİ ÇÖZÜLÜYOR

Trabzonspor yönetimi, geciken alacaklarını faiziyle almak için kulübe ihtar çeken Stephane Mbia’ya serbest kalmaması için ödeme yaptı. Miktarı açıklanmayan ödemenin, 2 milyon 800 bin Euro’luk ihtardan düşüleceği ifade edildi. İdmanlara katılan Kamerunlu futbolcu, neşeli tavırları ile dikkat çekiyor.


SIRADA MEHMET ALİ YILMAZ TESİSLERİ VAR

Akyazı projesinin tamamlanması sonrası sıranın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne geleceğini ifade eden Başkan Usta şu ifadeleri kullandı: “Tesislerimizi de iyi değerlendirip kasaya iyi bir gelir getirmeliyiz. Tüm bu projeler hayata geçirildiğinde kulübün prestij ve ekonomik anlamda çok rahatlayacağını biliyoruz. Geldiğimiz günden itibaren sadece Akyazı değil, Kartal projesi ile ilgili de somut girişimlerimiz devam ediyor.”


BU SEZONKİ TARAFTAR SAYISI KORKUTMUYOR

Avrupa’nın en modern tesislerinden birine kavuşacaklarını ve gelecek sezon maçlarını burada geniş bir taraftar kitlesine oynayacaklarına inandığını kaydeden Usta, “Bu sezonki az taraftar sayısı bizi korkutmuyor çünkü gelecek sezon farklı olacak. Kuracağımız yeni takımla birlikte şampiyonluğa oynayan başarılı bir takım yaratacağız. Gelecek sezon takım planlamamızı şimdiden yapmaya başladık” diye konuştu.


İSİM HAKKI İÇİN ÜÇ FİRMA ÖNE ÇIKTI…

Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun Akyazı Stadı’nın isim hakkıyla ilgili görüşmeleri devam ediyor. Bu konuda ince eleyip sık dokuyan bordo-mavili kulübün birçok firmadan teklif istediği ve şu ana kadar başvuruda bulunan firmalardan Turkcell başta olmak üzere Samsung ve Avea gibi firmaların ön plana çıktığı iddia edildi.


Sabah


Geri Dön