19 / 04 / 2024

Muharrem Usta Akyazı Stadı için Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti!

Muharrem Usta Akyazı Stadı için Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetimi, özel bankalara olan tüm borçları devlet bankasından alacağı krediyle kapatmayı planlıyor. Bu sayede birçok gelirdeki ipotekler de kalkacak.



Mali ve sportif olarak zor günler geçiren Trabzonspor, mali tabloyu düzeltmek için büyük bir kredi operasyonuna imza atmaya hazırlanıyor. Başkan Muharrem Usta'nın direkt yürüttüğü görüşmeler devam ederken, detaylar üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Bordo-mavili kulübün mevcut kredi borçlarının yanı sıra birçok gelirinin de ipotek altında bulunduğu özel bankaya olan tüm borçlarını devlet bankasından alacağı 300 milyon TL'ye yakın kredi ile kapatmayı hedefleyen Trabzonspor yönetimi, aynı şartlarda ve düşük faiz ile birlikte tüm gelirlerini ipotek altına aldırıp uzun vadede borçları kapatmayı planlıyor.


İLK GÖRÜŞMELER OLUMLU


Bordo-mavili kulüp bu operasyonu gerçekleştirmek için üst düzeyde görüşmelerini sürdürürken, geçtiğimiz günlerde ise iki bankanın yöneticileriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi. Başkan Muharrem Usta'nın da yer aldığı görüşmelerin olumlu geçtiği ifade edilirken, kredinin onaylanmasıyla Trabzonspor'un önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği hamleleri daha rahat yapacağı ve kulübün mali yönden önünün açılacağı belirtiliyor.


ZİYARETİN NEDENİ AKYAZI STADI


Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinin nedeninin bu proje olduğu öne sürüldü. Ancak kulüpten yapılan açıklamada ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapımı süren Akyazı Stadı'yla ilgili bilgiler verildiği bildirildi.


Feda yoksa veda var


Onur Kıvrak, Özer Hurmacı ve İshak Doğan'ın ücretlerinde indirime gitmesini sağlayarak ciddi kazanç elde eden Trabzonspor, Erkan Zengin ve Aytaç Kara'yı ikna edemiyor. Devre arasında feda teklifine sıcak bakmayan İshak Doğan ve N'Doye'yi alacaklarına karşılık kiralık gönderen, Deniz Yılmaz'ı Bursaspor'a; Mbia'yı da Çin'e satan bordo-mavili yönetimin, sezon sonunda da Erkan ve Aytaç ile yolları ayırmayı düşündüğü öğrenildi. Trabzonspor ile gelecek sezon sonuna kadar sözleşmesi olan Erkan Zengin yıllık 1 milyon 650 bin Euro'ya; 2018-2019 sezonu sonuna kadar mukavelesi bulunan Aytaç Kara ise yıllık 1 milyon 644 bin TL'ye oynuyor.


Sağlık ekibine 3 akademisyen


Trabzonspor yönetimi, kulüp bünyesinde görev yapmak üzere sağlık kurulu oluşturdu. Üç akademisyenden oluşan ve başkanlığını Ortopedi Uzmanı Prof. Dr. Osman Aynacı'nın yapacağı kurulda Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Gökçe ve Kalp Damar Cerrahı Opr. Dr. Kibar Yaşar Güven'in yer aldığı bildirildi.


Stoper sıkıntısı çözüldü


Sakat ve hasta oyuncuların çokluğu nedeniyle ligdeki Kayserispor maçı için kadro kurmakta sıkıntı çeken teknik direktör Hami Mandıralı'ya 3 isimden iyi haber geldi. Bordo-mavililerde sakatlığı geçen Mustafa Yumlu ile hastalıkları nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Aykut Demir antrenmanlara başladı. Özer Hurmacı da dünkü idmanda takımla birlikte çalıştı. Zorunluluktan dolayı Akhisar Belediyespor kupa maçında Musa Nizam-Douglas ikilisini kullanan Hami Mandıralı, ligdeki Akhisar mücadelesinde de Bosingwa'ya bu bölgede şans vermişti. Hastalığı tamamen geçen Aykut Demir ve sakatlıktan tamamen kurtulan Mustafa Yumlu, uzun bir aradan sonra Kayserispor maçında stoperde birlikte oynayacak.


Erkan Zengin yarıda bıraktı


Trabzonspor'un dünkü idmanına sakatlıkları süren Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ekici, Cardozo, Okay Yokuşlu, Güray Vural ile hasta olan Bosingwa ve Musa Nizam olmak üzere 7 futbolcu katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Muhammet Beşir takımdan ayrı koşu yaparken, antrenmanın son bölümünde kasıklarında ağrı hisseden Erkan Zengin de çalışmayı tamamlayamayarak soyunma odasına gitti. İdmanda sadece 18 futbolcu yer aldı.



Yeni Şafak


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Trabzonspor, Başkan Muharrem Usta’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a önceki gün gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili açıklamada bulundu.


 “Başkanımız, kendisini daha önce tebrik eden Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken genel konular ve Akyazı Stadyumu konuşulmuştur” denildi.


Bugün


Geri Dön