27 / 04 / 2024

çin yatırımları

çin yatırımları

Çin ekonomisini şaha kaldırmak için 303 projeyi hayata geçireceğini duyurdu. Çin 3 yıl içerisinde yeni karayolları, demiryolları, havalimanları, tramvay hatları ve su kanalları inşa etmek amacıyla 724 milyar dolar ayırdığını duyurdu.

Çin'deki Burgu Bina'nın inşaatında sona gelindi!

Çin'in Xiamen kentinde inşaatında sona yaklaşılan 'Burgu Bina', dünya inşaat sektöründeki modern tasarım örneklerinden biri. 99,7 metre yüksekliğindeki binada inşaat çalışmaları devam ediyor.

Çin, açık denizde nükleer santral inşa edecek!

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü Şü Dacı, düzenlediği basın toplantısında, açık denizde nükleer santral inşasının "dikkatli ve bilimsel" değerlendirme süreci sonrası hayata geçirilebileceğini söyledi.

Çinliler 300 metre yükseğe cam köprü inşa etti!

Çinliler 300 metre yükseğe köprü yaptı. 430 metre uzunluğundaki köprü, yerden 300 metre yükseklikte olacak. Haziranda tamamlanması planlanan yaya köprüsü aynı anda 800 kişiyi taşıyabilecek.

Çin'den Van'a güneş enerjisi yatırımı!

Fizibilite çalışması yapmak üzere kente gelen Çin'deki enerji firmasının proje yöneticisi Yun Jia Yang, 2015'te Türkiye ve Çin arasında yapılacak ticari anlaşmalara bu yatırımı ekletmeyi hedefliyor

Çin'in Türkiye’de yaptığı yatırımlar yüzde 47 arttı!

Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, yılın ilk 6 ayında Çin'in Türkiye’deki yatırımlarının yüzde 47 arttığını söyledi. Büyükelçi buna rağmen iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin olması gerekenin ve gerçek potansiyelin altında olduğunu kaydetti

Çin, Ukrayna'dan 50 yıllığına Belçika'nın yüzölçümü büyüklüğünde arazi istedi!

Afrika'dan ABD'ye birçok yerde toprak ve arazi satın alan ya da uzun süreli kiralayan Çin, Ukrayna' dan 50 yıllığına Belçika'nın yüz ölçümü büyüklüğünde arazi istedi.

Çin heyeti yatırım için İstanbul ve Ankara’da temaslarda bulundu!

TÜGİK ve TÜÇİDER’in davetlisi olarak Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren yaklaşık 20 kişilik Çin heyeti, İstanbul Sanayi Odası ve Ankara Sanayi Odası’nda temaslarda bulunarak iki ülke arasındaki ticari potansiyeli ve yatırımı fırsatlarını değerlendirdi.

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Çin'deki gayrimenkul yatırımlarının yavaşlaması ekonomik toparlanmayı etkiledi!

Çin'in ekonomik toparlanmasındaki yavaşlamanın, gayrimenkul yatırımlarındaki yavaşlama ile ilgili olduğu belirtildi.

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

İnşaatta stoklar eridi! Yeni yatırımlar hızlandı!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de gölgesinde bıraktı. İnşaat sektöründe salgının etkilerinin azalmasıyla beraber hareketlilik başladı. Sektörde stoklar tükendi, yeni yatırımlar için atağa geçildi.

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

çin yatırımları Haberi

çin yatırımları

Çin Ulaştırma Bakanlığı'nın dün akşam internet sayfasında yayınladığı haber, ülke ekonomisi için yeni bir heyecan yarattı.


Ulaştırma Bakanlığı 3 yıl içerisinde ulaştırma altyapısına 724 milyar dolar harcanacağını açıkladı. 303 dev projeyle ülke genelinde yeni karayolları, demiryolları, havalimanları, tramvay hatları ve su kanalları inşa edilecek.


Çin hükümetinin demir-çelik, çimento ve enerji sektörlerini desteklemek amacıyla 303 projeyi hayata geçirmeye karar verdiği belirtiliyor.


Çin'in başkenti Pekin'deki havalimanından komşu eyalete ulaşmak için inşa edilen hızlı tren hattı için 4 milyar dolar ayrıldı.


Çin ulaşıma 3 yıl içerisinde 724 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladıktan sonra borsası yeniden yükselişe geçti.






Çin'in en az gelişmiş eyaletlerinden biri olan Guizhou'de Avrupa'nın...